OVA ŽENA ČUVA BEBE DOK RODITELJI RAZMIŠLJAJU DA LI DA IH DAJU NA USVAJANJE: Ovako izgleda život privremenog roditelja!

Ispovijesti

OVA ŽENA ČUVA BEBE DOK RODITELJI RAZMIŠLJAJU DA LI DA IH DAJU NA USVAJANJE: Ovako izgleda život privremenog roditelja!

En već šest godina vodi računa o malim bebama čiji roditelji se razmišljaju da li da ih zadrže ili ne

En Lepin (Ann Lapin) je majka troje dece i žena koja je izgradila karijeru pomažući ljudima u nemogućim situacijama. Naime, ona privremeno čuva novorođene bebice dok njihovi roditelji odlučuju o stvarima koje se tiču budućnosti njihovih porodica. Da li će zadržati bebu ili je dati na usvajanje?

Neki samohrani roditelji možda žele da istraže sve opcije koje im se nude, neki nisu sigurni da bi bili dobri u ulozi oca ili majke ili jednostavno ne znaju šta da očekuju. Za sve njih neprofitna organizacija i agencija za usvajanje “Spens–Čepin” (“Spence-Chepin”) nudi program u okviru kojeg volonteri privremeno brinu o bebicama dok njihovi biološki roditelji ne odluče šta će uraditi. Roditelji koji ostaju zakonski staratelji tokom programa mogu posećivati svoju decu kad god to požele. Ova organizacija takođe pruža individualnu podršku i savetovanje.

“Roditelji koji usvajaju dete znaju da je beba na sigurnom mestu, a biološki otac i majka znaju da su njihovi mališani u sertifikovanom domu”, objasnila je En.

Ona u organizaciji “Spens-Čepin” već šest godina volontira kao privremeni roditelj i dosad je brinula o bebicama po nekoliko dana, ponekad čak i više od devet nedelja.

Kada ostave novorođenče u organizaciji “Spens-Čepin”, biološki roditelji mogu nastaviti sa savetovanjem kako bi istražili sve opcije i mirni su jer znaju da se o njihovoj bebi volonteri dobro brinu. U ovoj organizaciji naglašavaju da nijedan posao nije toliko važan kao što je taj da se detetu pruži sigurnost, stabilnost, briga i negu.

En je otkrila da je ovaj program pomogao i njenoj porodici – njena deca pomažu mami oko novorođenčadi i od malih nogu uče o roditeljstvu.

“Oni to obožavaju. Menjaju bebama pelene, drže ih u naručju i mogu raditi nekoliko poslova istovremeno, isto kao i roditelji”, otkrila je En za novine “Today”.

Ona mnogo voli da brine o bebama i da pomaže njihovim porodicama. Sa velikim uzbuđenjem svako novorođenče isprati njegovoj ili njenoj kući i srećna je što može da pomogne i njima i njihovim roditeljima u trenucima neizvesnosti. (stil.kurir.rs)