PRIRODNI NAPITAK KOJI ZAUSTAVLJA NAPAD KAŠLJA: Dodajte u vodu jednu namirinicu – djeluje istog trenutka

Zdravlje

PRIRODNI NAPITAK KOJI ZAUSTAVLJA NAPAD KAŠLJA: Dodajte u vodu jednu namirinicu – djeluje istog trenutka

Kašalj može biti simptom brojnih bolesti, a ako vas učestalo muči, posjeta ljekaru je obavezna. Ipak, postoje i prirodni načini da zaustavite kašalj prije nego što odete na pregled.

Kada nam se dogodi napad kašlja, sve što želimo je da što prije prestane. Kašalj može biti uzrokovan alergijom, nikotinom, prehladom. Može se javljati tokom dana ili noću. Ako ste skloni kašlju, važno je da izbjegavate kofein, začinjenu hranu, al*ohol i mliječne prouzvode jer vas oni mogu iziritirati.

Doktorka Nina Šapira, otorinolaringolog s Medicinskog fakulteta UCLA u Los Anđelesu, predlaže i jedan prirodni napitak koji može da ublaži kašalj. U čašu mlake vode izrendajte koren đumbira – on je dekongestant i opušta mišiće oko disajnih puteva. Olakšanje bi trebalo da osetite odmah.

Takođe, možete popiti i čaj od majčine dušice, sa dodatkom meda i limuna, koji dokazano umiruje kašalj. Deca pred spavanje treba da uzmu kašiku meda. Isto tako tuširanje toplom vodom može da pomogne jer će vodena para da opusti mišiće i očistiti disajne puteve (novi.ba)