Sari preti ZATVOR zbog smrti NEPOKRETNE ćerke: Otkriveni su užasni detalji, devojčica je mnogo patila

Svijet

Sari preti ZATVOR zbog smrti NEPOKRETNE ćerke: Otkriveni su užasni detalji, devojčica je mnogo patila

Majka i otac 16-godišnje devojčice sa invaliditetom iz Velike Britanije optuženi su da su izazvali njenu smrt tako što su joj dozvolili da postane morbidno gojazna, piše Metro.

Roditelji Kejli Titford, Alan Titford (44) i Sara Lojd Džons (39), navodno nisu uspeli da ispune njene prehrambene potrebe i nisu proverili da li dovoljno vežba ili održava higijenu.

Takođe se, kako tvrdi Tužilaštvo, nisu pobrinuli da ona ima bezbedno i higijensko okruženje i da očuva svoje zdravlje, niti da je zatražena medicinska pomoć

Kejli, koja je bolovala od spine bifide, majka je pronašla mrtvu u porodičnoj kući.

Paru iz Njutauna sada preti zatvorska kazna zbog ubistva nemara, prvi put izašli pred sud gde se nisu izjasnili o svojoj krivici.

Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti tinejdžerke bila infekcija prouzrokovana gojaznošću, čije je posledice dodatno otežala njena bolest. Devojčici je prethodno dijagnostikovano više zdravstvenih problema, a pred samu smrt je bila nepokretna.

– Iako je medicinski uzrok smrti predložio dr Džejms, možda prirodan, okolnosti koje su izazvale Kejlinu smrt su pod istragom policije. Ta istraga mi daje razlog da sumnjam da bi Kaleina smrt mogla biti neprirodna, jer se prirodni uzrok smrti može smatrati neprirodnim ako se utvrdi ljudska aktivnost koja je doprinela smrti – rekao je mrtvozornik Grejem Hjuz. (objektiv.rs)