U 38. GODINI, POSTALA SAM BAKA: Evo kako izgleda moj život!

Ispovijesti

U 38. GODINI, POSTALA SAM BAKA: Evo kako izgleda moj život!

Lusi Milvud (40) iz Australije, rodila je ćerku kada je imala samo 16 godina. Kada je njena ćerka rodila dete u dvadesetoj, Lusi je postala baka u 38-oj godini

Kada je Lusi Milvud počela da povraća svako jutro, imala je samo 16 godinai znala je šta znače te jutarnje mučnine. Svog dečka upoznala je samo 3 meseca ranije na jednoj zabavi. Kada je otišla kod ginekologa, on je samo potvrdio njene sumnje – trudna je.

“Ja sam neko ko uvek sve gleda sa pozitivne strane. Imam stvarno veselu narav. Kada su mi rekli da sam trudna, sećam se da sam bila uzbuđena zbog tog saznanja. Nije mi bilo svejedno da kažem roditeljima, ali oni su bili divni. Rekli su mi: “Šta god da se desi, mi smo uz tebe!”

Devet meseci kasnije, Lusi je rodila ćerku Mekejlu.

“Nikad neću zaboraviti kada su mi je dali u ruke. Pogledala me onim njenim divnim, plavim očima, a ja sam pomislila: “Šta sada da radim?!”

Kada je rodila dete, Lusi je prešla da živi kod dečka, ali par nije imao budućnosti. Lusi kaže da on nije bio spreman za očinstvo.

“Mama je uvek bila tu za nas dve. Rekla mi je da nije bebisiterka i da moram sama da čuvam svoje dete. To je najbolji savet koji sam dobila. Uvek sam bila sposobna, pa sam i tada nekako žonglirala sa svime.”

Lusi je radila na pakovanju semena u skladištima, a njena ćerka je bila tu uz nju. Međutim, iako je mislila da sve funkcionište po planu, problemi su se prikradali. Vremenom joj je dijagnostikovana anoreksija.

“Kada sam bila devojčica bavila sam se gimnastikom i uvek sam imala svest o svom telu. Nakon porođaja, ostao mi je stomačić, što me je teralo da vežbam do besvesti i izgladnjujem se. Možda sam spolja izgledala kao da sve konce držim u rukama, ali iznutra sam se raspadala.

Vagala sam svaki gram. Sećam se da ni jabuku ne bih pojela do kraja. Na primer, za ručak bih kupila sendvič sa salatom, bacila bih hleb, a pojela samo salatu.

Vremenom nije imala snage ni za dete ni za posao, a onda je odlučila da je dosta, pa je počela da vodi računa o svom zdravlju.

Kako su godine prolazile Mikejla je odrastala. Lusi se udala i rodila još troje dece: Lili, Lukasa i Kloi. Takođe je napravila posao od pravljenja zdravih grickalica.

Pored tri mala deteta, Lusi je gubila konce kada je Mikejla u pitanju. Kao tinejdžerka, Mikejla je počela da se bori sa depresijom. Kada je Lusi videla kako njena ćerka izgleda, odlučila je da preduzme nešto. Počela je da je vodi u teretanu kako bi imale neko zajedničko vreme.

Nakon nekog vremena Mikejla je uspela da se izbori sa depresijom i počela je redovno da vežba. Okušala se i u sportskom modelingu, upoznala sportskog trenera i zaljubila se. Par se venčao i Mekejla je ostala trudna.

“Bila sam presrećna kada mi je rekla. Njena trudnoća je bila planirana, pa sam znala za svaki test trudnoće koji je kupila i sa nestrpljenjem koristila. To što sam mlada postala baka samo mi imponuje jer znam da ću imati više vremena da provedem sa svojim unucima,” kaže Lusi.

Kada je Mekejla rodila ćerku, Lusi je imala samo 38 godina.

Lusi sada ima 40 godina i srećna je što je nečija baka. (stil.kurir.rs)