Odjednom se video BLJESAK: Deca se igrala na terasi, a nekoliko sekundi kasnije dogodilo se nešto JEZIVO

Svijet

Odjednom se video BLJESAK: Deca se igrala na terasi, a nekoliko sekundi kasnije dogodilo se nešto JEZIVO

Mališani su u vrlo teškom stanju

Užas koji se dogodio u naselju Bosa Linda, južno od kolumbijske Bogote, potresao je čitav kraj. Dvoje dece koja su se igrala na terasi svoje kuće, pogodio je strujni udar od visokonaponskog kabla, koji je prolazio tik pored terase.

Kako prenosi Kalle Blue Radio, nesreća je nastala nakon što se zapalio jedan obližnji trafo, koji je prouzrokovao elektricitet i kroz provodni kabl koji je iz neobjašnjivih razloga išao pored terasa zgrada kako bi ih napajao strujom.

Strujni udar je tom prilikom udario dvoje male dece, nanevši im teške telesne povrede.

Otac dece je rekao da su njegova deca sedela na terasi i razgovarala sa komšijskim mališanima na susednom balkonu, kada je samo odjednom zaiskrilo poput bljeska sveće, a nakon toga, ugledao je svoju decu kako nepomično leže na terasi.

Deca su hitno prebačena u zdravstveni centar Kami de Bosa, odakle su zbog teških opekotina izazvanih strujom prebačena u bolnicu Simon Bolivar.

Kako navode tamošnji mediji, deca se nalaze u vrlo teškom stanju i lekari se intenzivno bore za njihove živote.

Lokalne vlasti istražiće ovaj incident i ispitati da li je u pitanju nesrećan slučaj usled uobičajenog kvara ili je u pitanju ljudska greška i nestručno razvođenje strujnih kablova širom zgrade. (objektiv.rs)