Uživali su prvog dana na moru, ali su napravili VELIKU GREŠKU: Pazite, svakom može da se desi

Zanimljivosti

Uživali su prvog dana na moru, ali su napravili VELIKU GREŠKU: Pazite, svakom može da se desi

Ne postoji ništa neprijatnije na odmoru od ovoga

Momak i devojka koji su bili žrtve prevare na letovanju i opekli se figurativno, a i bukvalno, upozorili su turiste da budu oprezni kada kupuju kreme za sunčanje jer su se pojavile lažne kreme koje ostavljaju plihove i opekotine.

– Moj dečko i ja provodili smo divno vreme dok nismo kupili lažnu kremu za sunčanje – napisala je u snimku koji je pregledan više od 40.000 puta.

Zatim je pokazala slike na kojima njih dvoje na odmoru poziraju na daskama za veslanje i na plaži.

Kasnije je, međutim, obelodanili i fotografiju iz sobe, gde su potpuno izgoreli po celom telu.

Navela je da su potrošili celu bočicu i da su bili napolju samo dva sata, ali bez obzira nenormalno su izgoreli i zadobili su plikove na ramenima.

Pratioci su bili zaprepašćeni ovakvim prizorima, a stručnjaci su objasnili koliko količinski i koliko često treba da nanosite kremu za sunčanje.

Dr Marko Lens, specijalista za rak kože, rekao je za The Sun Online: „

– Prava količina koju treba koristiti je jedna kašičica za celo lice i vrat i treba je ponovo nanositi svaka dva sata ako je izložena suncu. Uvek preporučujem kremu za sunčanje širokog spektra SPF (faktor zaštite od sunca) 30 jer pruža visoku zaštitu i od UVA i od UVB-a – naveo je za bitanski San dr Marko Lens, specijalista za rak kože. (objektiv.rs)