ZBOG JEDNE GREŠKE KOJU SVI PRAVIMO SE OTROVI GOMILAJU U TIJELU: Branka otkrila – spas je u kafi sa “tajnim” sastojkom!

Zdravlje

ZBOG JEDNE GREŠKE KOJU SVI PRAVIMO SE OTROVI GOMILAJU U TIJELU: Branka otkrila – spas je u kafi sa “tajnim” sastojkom!

Nutricionistkinja Branka Mirković otkrila sve o prolećnom detoksu, evo šta treba da jedete i pijete!

S dolaskom proljeća uglavnom ljudi počinju da razmišljaju više i o mršavljenju i čišćenju organizma, takozvanom proljetnom detoksu. Nutricionistkinja Branka Mirković je u emisiji “150 minuta” otkrila šta je najbolje jesti da bi se organizam pročistio.

“Bili smo svi više u kući, sad smo napolju, pa su se pojavile i neke alergije, i naravno imunitet je pao, zato treba jesti više voća i povrća. Merimo otprilike na šaku, znači dve šake voća, dve šake povrća i to je to”.

Kada je riječ o voću i povrću, ona je naglasila da je jako važno kako peremo namirnice, kako ih čuvamo i odlažemo.

“Treba birati cijelo voće i povrće, znači ne kad je malo oštećeno, kad ga ljuštimo tada ga treba i oprati, u svakom slučaju voditi računa da ne stoji dugo isečeno”.

Poznato je da organizam ima svoj, unutrašnji sistem čišćenja, ali tu ponekad dolazi do poremećaja, a nutricionistkinja je objasnila i zašto

“Dolazi do poremećaja ako unosimo previše hrane jer ne dajemo organizmu vremena da se odmori. Zato ne treba grickati između obroka, to je osnovno, nego tri-četiri sata između obroka, tada organizam može da uradi ono što treba, tj. da nas očisti od toksina”.

Neki vole da na prazan stomak popiju smuti napitak ili cijeđeni sok, a Mirkovićeva je razjasnila šta je bolja varijanta.

“Treba smuti, a ne cijeđeno jer tu gubimo vlakna i onda ne dolazi do pravog čišćenja. Kada mi žvaćemo ili kada ostanu vlakna, to je prava detoksikacija”.

Ona je dodala i da klijentima savjetuje da piju kafu sa puterom, a evo i zašto.

“Savjetujem klijentima da popiju kafu sa malo putera, zato što to ne podiže, ne radi nam pankreas, nismo gladni, zaista možemo dobro da očistimo organizam”, poručila je. (novi.ba)