Anđela bila omiljena radnica, a onda je otkrivena strašna ISTINA: Ne mogu da veruju kako ih je NASAMARILA

Zanimljivosti

Anđela bila omiljena radnica, a onda je otkrivena strašna ISTINA: Ne mogu da veruju kako ih je NASAMARILA

Prisvojila je čak 300.000 evra

Žena koja je prevarila svoje poslodavce za čak četvrt miliona funti, lagala je više puta dok je očajnički pokušavala da izbegne da bude izvedena pred lice pravde.

Anđela But (52) osuđena na tri godine i četiri meseca zatvora nakon što je ukrala ukupno 255.854 funti (oko 300.000 evra) preko svoje uloge u brokerima osiguranja iz Liverpula “Grifits” i “Armour”.

Ova 52-godišnjakinja bila je raadnica od poverenja koju su svi voleli, a u ovoj kompaniji zaposlena je od od davne 1994. godine.

Anđela je tokom nekoliko godina, dok je živela u Fazakerliju, preusmerila gotovinu namenjenu klijentima na bankovne račune povezane sa njom i članovima njene porodice. Sud u Liverpulu je ranije ove nedelje čuo kako je But potrošila novac da finansira “raskošan životni stil” skupe praznike, odeću i nakit.

Fotografije na njenim nalozima na društvenim mrežama, koji više nisu javni, prikazuju nju, njenog muža i njihove ćerke na dalekim destinacijama poput Arube na Karibima tokom trogodišnjeg perioda dok je krala novac.

Tužiteljka Sara Grifin ispričala je sudu kako je Anđela preduzela opsežne korake da prikrije svoje tragove i nastavila da pokušava da prevari svoje kolege kada su počeli da otkrivaju njenu prevaru.

Sumnje su se prvi put pojavile u septembru 2020. kada je bila na odmoru. Klijent se požalio kompaniji da povraćaj od 224 funte koji je trebalo da primi nije prispeo na njegov račun.

Menadžerka kompanije počeo je da istražuje žalbu, otkrivši da se bankovni podaci o uplati ne poklapaju sa onima koje je dao klijent. Kontaktirala je HSBC, banku preko koje je transfer obavljen, kako bi saznala kome pripada račun i kopirala Anđelu u mejl.

U tom trenutku, Anđela se vratila sa odsustva i sama kontaktirala banku više puta, rekavši da je problem rešen. Na svakom koraku pokušavala je da izbaci svog menadžera iz razmene, ne kopirajući je u mejlove.

U jednom trenutku je čak odgovorila banci i pokušala da učini da izgleda kao da je njena menadžerka kopirana – ali sa pogrešno napisanom mejl adresom. Menadžerka je nastavila da ispituje šta se dogodilo sa novcem i Anđela je konačno priznala da ga je poslala na račun svoje ćerke.

Ipak, i tada je nastavila da laže, koristeći objašnjenje da je verovatno pogrešno unela podatke svoje ćerke jer su oni zapisani na komadu papira pored nje i planirala je da joj pošalje novac sa svog ličnog računa.

Na kraju je, međutim, otkriveno 96 lažnih plaćanja i Anđela je ubrzo otpuštena.

Sud je čuo da je ona vratila oko 85.000 funti iz nasledstva koje je primila od tetke i da se traži još novca preko građanskih sudova.

Osuđena je na tri godine i četiri meseca zatvora i ddslužiće 20 meseci, pre nego što bude razmatrana ikakva mogućnost o njenom puštanju. (objektiv.rs)