Pijancu šina razbila glavu, pa ga udario VOZ: Neverovatna SLUČAJNOST spasila mu je život

Svijet

Pijancu šina razbila glavu, pa ga udario VOZ: Neverovatna SLUČAJNOST spasila mu je život

Muškarac iz SAD je čudom preživeo kada ga je teretni voz udario dok je pijan ležao na šinama. Nesreća se desila dok se vraćao kući u Mičigen iz Ohaja  prenosi Lad Bible.

Džonaton Smit iz Mičigena izgubio je polovinu šake i desne noge nakon što ga je voz prignječio posle udarca. Srećom po Džonatona, njegov život je spašen nakon što je branik otkotrljao njegovo onesvešćeno telo sa strane, zbog čega nije pregažen.

– Nikada nisam bio veliki pijanac, ali sam se na kraju ipak previše napio. Iz nekog razloga, pobegao sam od prijatelja. Pokušavao sam da učinim stvari zanimljivijim, zapravo ne znam šta sam pokušavao da uradim. Trčao sam neko vreme i na kraju sam se probudio pet dana kasnije u bolnici – kazao je on u snimku u kojem objašnjava okolnosti incidenta.

Džonaton se izgleda spotakao na šinu i ostao bez svesti, jer mu je od udarca u metal lobanja napukla. Ubrzo se približio teretni voz i zatrubio Džonatonu.

– Pritisnuo je kočnice, ali, koliko mi je rečeno, voz je imao sto vagona pozadi i nije stao na vreme – rekao je on.

Dok je Džonaton ležao sa podignutim kolenom, specijalni branik ga je odgurnuo od voza, umesto da ga uvuče ispod. Lekari misle da mu je upravo neobičan položaj u kojem je ležao spasao život.

Dok je voz prolazio, Džonatonovo rame se zakačilo za šine i odbacilo njegovo telo sa pruge, ali su mu šaku i noge ipak zgnječili točkovi.

On je hitno prebačen u bolnicu gde mu je ukazana pomoć zbog brojnih povreda, uključujući dve smrskane potkoljenice. Povrede su bile toliko teške da su kosti probile kožu, a slomljena su mu i oba kolena. Takođe je zadobio frakture lobanje, obe očne duplje, nosa, vilice i tri rebra.

Zbog težine povreda amputirana su mu tri prsta i deo dlana desne šake, a kasnije i desna noga ispod kolena.

Džonaton se probudio iz veštačke kome 15 dana kasnije i zatekao medicinsku sestru koja mu meri krvni pritisak. Ona mu je rekla da ga je udario voz.

– Samo sam rekao “OK”, mogli su da mi kažu da sam ukrao avion, ne bih se sećao, tako da nema razlike! Čak se i ne sećam bola – kazao je on.

Otkako se oporavio, Džonatan na TikTok-u objavljuje snimke iz svakodnevnog života, pokazujući kako se snalazi u vožnji ili igranju igrica. Takođe je uspeo da uštedi 4.000 dolara za mehaničku šaku koja će mu omogućiti da ponovo igra golf. (objektiv.rs)