STAVITE 1 SASTOJAK NA LICE – TAMNE MRLJE NESTAJU: Ne bacajte pare, evo šta pomaže, a svi ga imate kod kuće

Ljepota

STAVITE 1 SASTOJAK NA LICE – TAMNE MRLJE NESTAJU: Ne bacajte pare, evo šta pomaže, a svi ga imate kod kuće

Neželjene tamne fleke na licu najčešći su probelm većine žena, pojačavaju se tokom proljeća, a možete ih ukloniti i prirodnim putem.

Fleke na licu su jedan od problema kože sa kojim je najteže izboriti se. Prema iskustvu dermatologa, hiperpigmentacije na licu spadaju među najupornije probleme kože. Što je još gore, one su najvidljivije u proljeće i ljeto, kada nam je posebno stalo da se naša koža pokaže u punom sjaju.

Pored drugih, manje presudnih faktora, hiperpigmentacije se najčešće javljaju zbog negativnih efekata sunčevog zračenja.

To su na prvom mjestu UVB zraci kojima smo izloženi tokom leta, ali opasni su i UVA zraci koji su prisutni tokom cijele godine, tako da i “hladna svjetlost” može da izazove prekomjernu proizvodnju melanina.

Dok se ne odlučite za kozmetički tretman koji će vam pomoći da uklonite mrlje sa lica pokušajte prirodnim preparatima koje imate kod kuće da neutrališete problem.

1. Jabukovo sirće
Čak su i naučnici došli do otkrića da je odličan saveznik kada je rješavanje kožnih problema u pitanju. Nanesite tuferom nekoliko kapi sirćeta na problematične dijelove kože i ostavite nekoliko minuta da djeluje. Sirće dubinski čisti i obnavlja kožu, i moguće je da će i vaše tamne fleke posvjetliti.

2. Sirov krompir
Krompir sadrži vitamin B5 koji je veoma važan za obanavljanje kože, ali i nikotinamid, poznat po izbjeljujućim svojstvima. Sirovim krompirom trljajte lice 10- ak minuta, a ovaj tretman ponavljajte dva puta dnevno, rezultati bi trebalo da se vide poslije dvije nedelje.

3. Limun
Askorbinska kiselina u limunu poznata je po svojim izbjeljujućim dejstvima, tako da morate probati ovaj domaći lijek za skidanje fleka sa lica. Utrljajte sok od limuna na kožu lica i ostavite da djeluje 20- ak minuta. Isperite, pa namažite lice hidratantnom kremom, pošto će je limun isušiti.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)