IMAJU 11 DECE, 12. JE NA PUTU: Mališani imaju ista 4 slova u imenu, ali drugačijim rasporedom i nikom nije jasno kako ih razlikuju

Zanimljivosti

IMAJU 11 DECE, 12. JE NA PUTU: Mališani imaju ista 4 slova u imenu, ali drugačijim rasporedom i nikom nije jasno kako ih razlikuju

Gveni Blankert i Marino Vanina roditelji su 11 dece koji su na neobičan birali imena za decu.

Svakom detetu su dali ime po principu četiri slova – a planiraju da urade isto i sa 12. detetom koje je na putu.

Ova porodica je sasvim slučajno pala u rutinu imenovanja istim slovima i otada je se drži. Deca ovog belgijskog para imaju imena koja u sebi sadrže slova A, E, L i X.

– Našeg najstarijeg sina nazvali smo po Marinovom očuhu (Alex -Aleks) jer smo mislili da je to lepo ime. Ime našeg drugog sina postalo je Axel – Aksel – i nakon toga smo odlučili nastaviti u istom tonu – objasnila je Gveni.

Tek nakon rođenja i imenovanja drugog deteta primetili su da je to potpuna slučajnost.

– Shvatili smo da su to ista slova pa smo odlučili da nastavimo tako i dalje – rekla je.

Gveni i Marino su rekli da planiraju još dece nakon što se rodi deveto, kojeg su nazvali Xale – Ksejl.

Njihovo 11-ero dece trenutno imaju vrlo neobična imena koja glase: njihov najstariji sin od 13 godina, zove se Alex, a tu je i Axel koji ima 12, sledi Xela (11), Lexa (10), Xael (9), Xeal (8), Exla (5), Leax (4), Xale (2), Elax (1) i Alxe koji još nema godinu dana.

Porodica od sedam devojčica i četiri dečaka takođe očekuje dečaka.

– Uskoro će se roditi dečak i to će doneti konačni rezultat od 7:5. Sedam devojčica i pet dečaka – rekla je ponosna mama.

Međutim, par nema želju imati još više dece, već su srećni što će imati upravo onaj broj koji su zamišljali.

– Od samog početka postavili smo si lestvicu na dvanaestero dece i toga ćemo se i držati. Onog dana kada će za stolom sediti 12 dece, naša porodica će biti potpuna – rekla je Gveni.

Kombinacija od četiri slova inače dopušta 24 različita imena, što omogućuje Gveni i Marinu da se odluče za još neku varijaciju za 12. i ujedno i poslednje dete, piše Kidspot. (kurir.rs)