ULJE KOJE ČISTI PLUĆA I LIJEČI “GROZNICU” NA USNI: Umiruje bolove i infekcije

Zdravlje

ULJE KOJE ČISTI PLUĆA I LIJEČI “GROZNICU” NA USNI: Umiruje bolove i infekcije

“Groznica” na usni može biti vrlo vrlo bolna, neprijatna tokom jela, a smeta nam i kako izgleda na licu. Ako volite da koristite prirodna ljekovita sredstva kadgod je to moguće, poznavaoci eteričnih ulja savjetuju da isprobate ulje eukaliptusa.

Ono ima izuzetno prijatan miris, bezbojno je i, zahvaljujući antivirusnom dejstvu, može da ubrza zarastanje herpesa na usni. Potrebno je da utapkate po jednu kap, četiri puta u toku dana i lekovito ulje će spriječiti i povratak herpesa. Njegovo dejstvo ima širok dijapazon.

Treba ga uvijek imati u kući u sezoni prehlada, jer udisanje njegovih isparenja čisti pluća i olakšava disanje. U 150 ml vode sipajte desetak kapi i inhalirajte se, najbolje pred spavanje.

Inhalacija blagotvornog eukaliptusa može da pomogne i protiv bolova. U jednom istraživanju, pokazalo se da je za tri dana udisanja ovog ulja, značajno smanjen bol kod pacijenata koji su bili podvrgnuti operaciji ugradnje vještačkog koljena. U eksperimentu su učesnici udisali paru ovog ulja svakog dana po pola sata.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (Izvor: Lepa&Srećna)