Devojčica uputila ZLOSLUTNU poruku medicinskoj sestri: Sledeće veče pronašli su je OBEŠENU

Svijet

Devojčica uputila ZLOSLUTNU poruku medicinskoj sestri: Sledeće veče pronašli su je OBEŠENU

Tragičnoj smrti Fejt Hindl (13) prethodio je razgovor u kojem je opisala kako se oseća

Devojčica iz Velike Britanije, koja je sebi oduzela život, upozorila je medicinsku sestru da „oseća da nije u stanju da se zaštiti“ dan pre nego što se ubila, prenosi Miror na osnovu nedavno objavljenih detalja istrage.

Fejt Hindl (13) je pronađena obešena u svojoj kući i hitno je prebačena u bolnicu u Mančesteru, ali lekari nisu uspeli da joj spasu život.

Istraga je utvrdila da su joj mesecima pre smrti roditelji i škola pomogli da dobije pomoć psihologa. U tom periodu je dva puta upućivana Službi za mentalno zdravlje dece i adolescenata jer je pokušala samoubistvo.

Prema rečima medicinske sestre Tajabe Nikolson, koja je redovno imala sastanke sa devojčicom, Fejt je svakodnevno imala samoubilačke misli. Takođe je kazala da se oseća “nesposobnom da se zaštiti”. Nikolsonova nije o tome obavestila roditelje jer je, kako kaže, imala veliki broj predmeta u to vreme.

Majka Šarlin pronašla je Fejt u spavaćoj sobi veče nakon što je provela dan sa prijateljima. Nažalost, ubrzo je proglašena mrtvom.

Međutim, mrtvozornik Džon Polard izneo je drugačiju teoriju o smrti devojčice. On je zaključio da Fejt nije nameravala da se stvarno ubije.

– Na osnovu dokaza koje sam dobio znam da je Fejt u nekoliko navrata pokušala da okonča sebi život. To što je radila predstavljalo je seriju vapaja za pomoć ili privlačenje pažnje. Ovo nije bio neuspeh sistema, već jednostavno pitanje obima posla – kazao je stručnjak tokom istrage.

Otac devojčice Li Hindl je odmah nakon njene smrti apelovao na ljude da se obrate za pomoć ako imaju probleme sa mentalnim zdravljem.

– Još uvek ne mogu da verujem da je nema. Smejala se i šalila ceo dan, a onda je sledećeg dana više nema. Niko ne može da veruje da se to dogodilo. Još uvek očekujem da je vidim, da je poljubim – kazao je tada skrhani roditelj. (objektiv.rs)