Izveden pred sud zbog ubistva devojke ispred škole: Kad je ugledao RODITELJE, uputio je ove reči

Svijet

Izveden pred sud zbog ubistva devojke ispred škole: Kad je ugledao RODITELJE, uputio je ove reči

Ukoliko se dokaže da je kriv, preti mu doživotna robija

Tinejdžer koji je usmrtio 16-godišnju devojku i ranio još dvoje učenika ispred srednje škole u ​​Bronksu, optužen je za ubistvo iz vatrenog oružja, koje se dogodilo u subotu uveče u njujorškom Bronksu.

Osumnjičeni Džeremaja Rajan, optužen za pucanje na 16-godišnju Anđelik Jamboa, zadržan je u pritvoru bez kaucije barem do njegovog sledećeg pojavljivanja pred sudom.

Rajan, koji je uhapšen ranije u subotu, pojavio se u crnoj dukserici i crnim trenerkama u zgradi suda u Bronksu.

Kada je ušao u sudnicu, nakratko se okrenuo da pogleda oba roditelja koji su sedeli u publici.

Tužilaštvo je zatražilo da Rajan bude zadržan u pritvoru bez novčane kaucije zbog težine optužbi, što bi moglo značiti doživotnu kaznu zatvora ako bude osuđen.

Tužioci su takođe naveli dokaze koje su policajci pribavili kao razlog da ne puste tinejdžera, uključujući snimak pucnjave, šest čaura od 9 mm pronađenih na mestu događaja, pištolj, kao i odeću i patike koje je navodno nosio u vreme pucnjave.

Kako su Rajana izveli iz sudnice, on se ponovo okrenuo roditeljima.

Majka mu je najpre rekla da ga voli, a isto to je učinio i njegov otac, nakon čega je Rajan izgovorio: “Volim i ja vas”.

Rajanov advokat je na završetku suđenja rekao da saoseća sa njegovom porodicom.

– Siguran sam da kao i svaka druga majka u ovakvoj situaciji ne zna šta se dešava ni kako se oseća. Siguran sam da tuguje kao i sve druge majke trenutno – kazao je advokat.

Rajanovi roditelji nisu davali nikakav komentar za medije.

Rajan je navodno otvorio vatru u petak oko 13:45 u blizini obrazovnog kampusa u Južnom Bronksu tokom svađe sa još četiri osobe, rekao je svedok za Njujork Post.

Tom prilikom je slučajno upucana učenica koja je smrtno stradala u unakrsnoj vatri. Metak joj je probio pluća i plućnu arteriju, navodi se u prijavi protiv Rajana. (objektiv.rs)