Odrekla se omiljene POSLASTICE za decu: Kad vidite zašto je to uradila, neće vam biti prijatno

Zanimljivosti

Odrekla se omiljene POSLASTICE za decu: Kad vidite zašto je to uradila, neće vam biti prijatno

Mnogi širom Ostrva žive njenu sudbinu

Majka iz Velike Britanije koju je pogodila kriza troškova života dobila je poruke podrške nakon što je priznala da preskače obroke kako bi prehranila svoju decu.

Britanka je otišla u na sajt “Mumsnet” da prizna da je plakala u jednoj radnji jer nije mogla da priušti da kupi pecivo od 55 penija kao poslasticu za svoju decu.

– Ne mogu da verujem da živimo ovako, pre tri godine nam je bilo udobno, a sada se oslanjam na vaučere za besplatne školske obroke za pola semestra – rekla je ona, izazivajući lavinu emocija i priznanja još mnogih ljudi da isto tako žive.

Majka, koja nije navela čime se bavi, niti koliko dece ima, objasnila je da na raspolaganju ima 30 funti koje treba da potroši na namirnice za dve nedelje, uključujući pelene, i rasplakala se kada je shvatila da nema čak ni dodatnih 55 penija.

Njena objava naišla je na poruke podrške stotina drugih sa sličnom životnom sudbinom, pri čemu su mnogi priznali da su primorani da biraju između “grejanja i hrane”.

Banka Engleske upozorila je prošle nedelje da će Britanci doživeti “istorijski” šok u svojim prihodima nakon što je inflacija prošlog meseca porasla na 30-godišnji maksimum od 6,2 odsto, a očekuje se da će porasti na osam odsto ovog proleća.

U međuvremenu, računi za gas i struju u oko 22 miliona domova trebalo bi da porastu za 54 odsto nakon što je nova gornja granica cena stupila na snagu pre samo nekoliko dana. (objektiv.rs)