Ovaj dečak je junak svog kraja: Zbog onoga što radi PORED PUTA vozači ga časte, a mediji slave (VIDEO)

Zanimljivosti

Ovaj dečak je junak svog kraja: Zbog onoga što radi PORED PUTA vozači ga časte, a mediji slave (VIDEO)

Tinejdžeru se nije svidelo kako se kamere skrivaju od vozača pa je rešio da nešto preduzme po tom pitanju

Bo Džekson, 17-godišnjak iz Australije, dobio je titulu lokalnog heroja jer gotovo svakodnevno stoji pored ulice i upozorava vozače na to gde su postavljene kamere za prekoračenje brzine.

Čini to jer mu se ne sviđa kako ih kriju. Naime, kamere je moguće pronaći skrivene od pogleda u podnožjima brda. Zato Bo slobodno vreme provodi 300 metara dalje sa ogromnim natpisom pomoću kojeg upozorava vozače da bi mogli upasti u zamku.

Mladić je novinarima naglasio da osuđuje prekoračenja brzine, da ni u kojem slučaju ne podržava ugrožavanje sigurnosti u saobraćaju, ali i da se u konkretnom slučaju oseća dužnim da pomogne građanima.

– Većina kamera je neobeležena, postavljaju ih u mrtve uglove. Nemam ja problem sa tim da se kažnjavaju vozači koji prebrzo voze, ali na ovoj deonici udaraju po džepu ljude koji savesno usporavaju dok voze nizbrdo – rekao je i prepričao kako su mu prijatelje kaznili sa 120 australijskih dolara (oko 9.700 dinara) zbog zanemarljivog prekoračenja.

https://www.tiktok.com/@scamerasloveme/video/7080725995686202625?is_from_webapp=1&sender_device=pc

– Ti vozači često idu samo koji kilometar na sat više u odnosu na dopuštenu brzinu – dodao je Džekson, pa naglasio kako oseća da je njegova dužnost da čuva ljude u ova, mnogima finansijski zahtevna vremena.

Da bi priča bila još bolja, njegovu akciju podržavaju i pojedini policajci, koji su mu zahvalni jer zapravo svojim delima čuva živote vozača. Naime, budući da zbog njega usporavaju, opasnost od teških saobraćajnih nesreća time je na “Boovoj deonici” manja.

Inače, to što čini potpuno je legalno, a vozači ga često simbolično nagrađuju kakvom čokoladicom ili sokom (jednom je dobio i novčanicu od 20 dolara).

Bo je vozače na kamere počeo da upozorava pre šest nedelja, a pored puta provodi i do pet sati. Deluje u radijusu od 50 kilometara, a na sat pored njega prođe i do 1.200 vozila.

U Australiji prekoračenje brzine smeju da mere i nezavisni operateri, a jedan od njih koji je mladiću pozvao policiju, na kraju je sam kažnjen zbog nepropisno parkiranog vozila.

– Kada su u pitanju zone u kojima se nalaze škole ili sasvim ravne deonice, ne mešam se – zaključio je Bo. (objektiv.rs)