ZNATE LI ŠTA ZNAČI AKO VAM SE MAČKA STALNO MOTA OKO NOGU: Nemojte je odgurivati, postoji bitan razlog

Zanimljivosti

ZNATE LI ŠTA ZNAČI AKO VAM SE MAČKA STALNO MOTA OKO NOGU: Nemojte je odgurivati, postoji bitan razlog

Nakon što ste cijeli dan proveli izvan doma, nema ljepše od povratka kući vašoj dragoj mački. Društvena interakcija s drugim ljudima ima svoje prednosti, ali bezuvjetna ljubav vaše mačke jednostavno je nepobjediva. Naše ljubimice često volimo razmaziti, ali kako znati je li maca previše razmažena i želi li vas samo za sebe?

Bilo da razmazite svoju mačku ili ona jednostavno traži puno pažnje, i dalje ćete imati odanog prijatelja željnog druženja s vama. Idući znakovi pomoći će vam procijeniti je li vaša mačka malo previše razmažena:

1. Ako ste se barem jednom ovog tjedna spotaknuli o vašu voljenu ljubimicu, ili ste naučeni da uvijek gledate u pod dok hodate kako ne biste stali na nju, velike su šanse da vas vaša maca stalno slijedi i da vas želi “prisvojiti” samo za sebe.

2. Mačke vole privući pažnju, osobito kada spavate ili gledate televiziju. No, mačkica koja grebe i dosađuje svom vlasniku kako bi privukla pažnju mogla bi se opisati i malo previše nametljivom i razmaženom.

3. Imati mačku pored sebe u krevetu može biti kao da imate besplatnu električnu dekicu. Međutim, kada ljubimica počne zauzimati vaš jastuk ili se protezati preko većeg dijela kreveta, a vama preostane mali dio, to može biti znak njezine razmaženosti.

4. Razmažena maca zaposjest će vaše krilo čim sjednete, leći pored vas ili na vas čim legnete ili vam će se početi motati oko vaših nogu čim se ustanete. Svako ustajanje iz fotelje ili iz kreveta zahtijeva njezino “odobrenje”. Vaša mačka je toliko vezana za vas da će se uznemiriti ako sjednete na drugu stolicu ili legnete na dio kreveta koji one nisu odabrale.

5. Mačke najčešće reagiraju na strance na način da su ili ravnodušne ili da se osjećaju nesigurno i skrivaju se. No, ako vam se vaša maca “zalijepi” za noge svaki put kad imate društvo, možda je malo previše razmažena i želi vas samo za sebe.

6. Neke mačke vole su puno maziti. Čuti mačku kako prede dok ulazi u stanje opuštenosti može biti jednako opuštajuće za vlasnika kao i za mačku. Međutim, ako svaki put kad sjednete, vaša mezimica dođe i traži da je mazite, to bi mogao biti znak razmaženosti.

7. Onog trena kad uzmete ključeve, torbu ili primite kvaku na vratima, vaša mačka trči prema vama i počne se motati oko vaših nogu ne puštajući vas da odete. To vjerojatno znači da imate razmaženu ljubimicu. Mačke s vremenom nauče prepoznati znakove koji najavljuju vaš odlazak iz kuće te shvaćaju da će biti same što u njima može izazvati tjeskobu zbog odvajanja i vašeg odsustva. (novi.ba)