NAPITAK ZA MRŠAVLJENJE GASI ŽEĐ I UBLAŽAVA GLAD I GORUŠICU: Najbolji saveznik za dijetu i hidrataciju

Zdravlje

NAPITAK ZA MRŠAVLJENJE GASI ŽEĐ I UBLAŽAVA GLAD I GORUŠICU: Najbolji saveznik za dijetu i hidrataciju

Aloja vera je blagotvorna, zovu je ponekad kraljicom lekovitog bilja, a zapisi o njenoj primjeni datiraju još od pre 2000 godina. Može se koristiti za čišćenje kože, umirenje upala i tretiranje manjih rana kao što su ogrebotine i posjekotine, a ženama je i tajno oružje u dijeti.

Aloja sadrži dragocjene vitamine i minerale, kao i enzime i sterole koji mogu da pomognu u gubitku kilograma. Odlična je za čišćenje crijevnog trakta i potpomaže varenje. Pri mršavljenju je veoma čest slučaj da se gube elektroliti, zbog čega možete osećati povremenu slabost. Tada vam može pomoći napitak pun vitamina i minerala, koji gasi žeđ i umiruje želudac.

Potrebno vam je pola krastavca (oko 50 gr), 2 lista aloje vere i čaša destilovane vode ili vode od kokosa. Listove aloje odsecite i ostavite ih uspravno u čaši desetak minuta. Sok koji iscuri prospite, a listove isecite po dužini i čistom kašičicom sastružite gel.

Ako nemate svoju aloju, možete i kupiti gotov sok, pa odvojite za ovaj napitak oko 30 ml. Izmiksajte gel ili sok zajedno sa krastavcem, dodajte vodu i kocke leda, pa ukrasite listićima sveže nane.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)