UBACILA JE KOCKU LEDA U MAŠINU ZA SUŠENJE VEŠA: Kad vidite rezultat ostat ćete bez teksta!

Zanimljivosti

UBACILA JE KOCKU LEDA U MAŠINU ZA SUŠENJE VEŠA: Kad vidite rezultat ostat ćete bez teksta!

Peglanje je ljeti mnogima najmrži kućni posao. Međutim, ima rješenja da se dodatno ne “kuhate”

Isprobajte neki od ovih načina:

1. Mokar peškir

Odeću koju želite da ispeglate stavite na ravnu površinu, pa na nju stavite mokar peškir.Možete čak da koristite i veće papirne ubruse.Pritisnite preko tkanine, izravnajte izgužvane dijelove i pustite da se odjeća osuši tokom noći.

2. Para iz kupatila

Zatvorite prozore i vrata kupatila, a odeću koju želite da peglate okačite što bliže tušu.Pazite da je ne pokvasite.Para će izravnati sve nabore.Ako je odjeća nakon toga vlažna, okačite je napolju da se osuši.

3. Prskanje vodom

Okačite izgužvanu odjeću, a sa udaljenosti od oko 30 centimetara poprskajte je vodom iz boce sa raspršivačem.Vodi možete dodati malo omekšivača za veš za dodatnu mekoću.Ostavite odjeću da se suši kratko na vazduhu.

4. Pegla za kosu

Prije nego što pređete peglom za kosu po odjeći, uklonite dlake koje su možda ostale na njoj, kao i moguće ostatke proizvoda za stilizovanje kose.Ako pegla ima regulator temperature, njome možete izravnati i osjetljivije tkanine.

5. Kockice leda u mašini za sušenje

Izgužvanu odejću i nekoliko kockica leda ubacite u mašinu za sušenje veša i uključite da radi nekoliko minuta na visokoj temperaturi.Led će se otopiti i pretvoriti u paru, koja će izravnati nabore.Ova metoda djeluje samo ako mašina nije prepunjena. (novi.ba)