Cela porodica se kupa i ISTOJ KADI hladne vode: Ponosi se što je ŠKRTA, a evo šta rade s toalet papirom

Zanimljivosti

Cela porodica se kupa i ISTOJ KADI hladne vode: Ponosi se što je ŠKRTA, a evo šta rade s toalet papirom

Nisu siromašni, već samo bolesno štedljivi

Štednja novca je veština koju nema mnogo ljudi, a oni koji imaju, u mnogim slučajevima odu u krajnost. Jedna žena je toliko ekstremna u štednji da je zbog toga njen život prikazan u jednom televizijskom programu.

Naime, majka troje dece Melodi Rouz izjavila je da troši 1.000 dolara mesečno na svoju porodicu, što je za britanske uslove vrlo malo.

Dok je bila predstavljena na TLC “Extreme Cheapskates”, Melodi Rouz koja sebe naziva “brđankom”, rekla je da “ako bilo šta može da dobije besplatno, učinila bi bukvalno sve da to i dobijem.”

– Moja porodica i ja smo toliko škrti da delimo jednu kadu vode dnevno. Nikad nismo toliko prljavi, tako da ima smisla deliti vodu – izjavila je ekscentrična Melodi.

Zatim je detaljnije ispričala kako će cela porodica svaki dan da se kupa u istoj kadi s hladnom vodom. Kada je u pitanju pravilna higijena, njen suprug Ron će biti prvi u redu pre nego što ona uskoči u kadu kad on završi. Nakon nje će se okupati i njihova dva sina.

– To nam štedi dosta novca – objasnila je pre nego što je njen sin Brendon izrazio kako bi ponekad voleo da se okupa u slatkoj vodi, ali mu roditelji ne dopuštaju.

Škrta mama je također rekla da odmeri njihov šampon i gel za tuširanje, sipajući malu kapljicu proizvoda u šalicu za celu porodicu koju će koristiti tokom meseca.

– Ako nam ponestane, onda su svi u problemu pa smo zbog toga svi dobro shvatili mere – rekla je i dodala da će joj jedna boca proizvoda trajati više od šest meseci.

Takođe je istekla da ne koriste ni toalet papir, već novine koje dobiju besplatno od grada. Čak i tu, međutim, ima ograničenja.

– Svaka osoba može da da upotrebi samo list papira svaki put kada ode u kupatilo i treba da ih sakupi u plastičnu kesu pre nego što ih spali u dvorištu. Neki ljudi su se ponudili da mi kupe toalet papir. Nije stvar u tome da nemam da kupim, već neći i ne treba mi – zaključila je ona. (objektiv.rs)