Ema (29): Htela sam akciju za jednu noć, a onda mi je momak sa Tindera jednim potezom spasio život!

Ispovijesti

Ema (29): Htela sam akciju za jednu noć, a onda mi je momak sa Tindera jednim potezom spasio život!

Njena priča je neobična, ali veoma poučna

Kada se pomenu Tinder ili slične aplikacije za upoznavanje, većina ljudi se namršti, ali ponekad se čak i ove “brzinske” varijante koje se obično završavaju neobaveznom “akcijom” za jednu noć, pretvore u neobične životne priče.

Ovoga putaje Ema (29) odlučila da javno ispriča svoju priču – o tome kako joj je princ na belom konju u obliku nasumičnog tipa kojeg je upoznala na dejting aplikaciji i s kojim je odlučila imati neobavezni se*s, u stvari, spasio život.

– Imate treći stepen raka do*ke. To nisu reči koje ikada želite da čujete, a kamoli sa 29 godina – kaže Ema.

Na žalost, to je vest koju je samo u 2020. godini, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, čulo čak 2,3 miliona žena, a 685.000 nih je od ove bolesti i preminulo.

– Pre dijagnoze sam upravo okončala šestogodišnju vezu i učinila ono što čine novopečeni samci: instalirala Tinder. U opisu mu je pisalo “coffe guy” i to je bilo dovoljno da ga odaberem – nastavlja svoju priču Ema.

Uskoro se našla s tim momkom sa Tindera i počeli su da izlaze. Ema priznaje kako niko nije hteo ništa ozbiljno, ali odlučili su da se viđaju i imaju neobavezan odnos. Jedne noći, dok su ležali u krevetu, pitao ju je: Da li si ikada proverila ovu kvržicu na gru*ima?

Ema kaže da joj je prva reakcija bila obrambeni stav i da mu je rekla da nema pojma o čemu priča. Ipak, posle dva dana je otišla na ultrazvuk. Nakon nekoliko dana saznala je vest da ima tumor.

– Kad je test stigao, bukvalno sam pomislila: Pa, j**i ga. Kako ću to da kažem ljudima? Razgovor o tome učinio bi stvari stvarnim, a ja nisam bila spremna za to. Prvo što je htela da uradim je da raskinem sa Semom (tako se zove momak sa Tindera) – priznaje ona.

Nisu ni bili par, i nije htela da ga zamara sa “ćelavom ribom koja ide na hemoterapije i povraća”. Međutim, Sem je odlučio da ostane uz nju i zajedno su prošli hemoterapije, Eminu ćelavost, mučnine i na kraju operaciju.

Na kraju svega mu je u šali rekla: “Naravno da sam morala da dobijem rak do*ke i da ostanem bez jedne, baš kada izlazim s likom koji pada na gr*di”.

Jednu do*ku, ispravio ju je Sem.

Ema navodi da joj je Sem sigurno spasio život.

– U međuvremenu… Sem i ja samo smo počeli da zajedno živimo i jasno mi je da tada nije imao hrabrosti da kaže nešto o kvržici koju je osetio, možda danas ne bih bila živa. Na neki način, ono što je učinio trebao bi biti minimum minimuma (jer ako osetite nešto u gru*ima, testisima, zaista bilo gde na nečijem telu, morate to da kažete toj osobi), ali to mi je verovatno spasilo život. Uglavnom zato što verovatno ni sama ne bih pronašla kvržicu: nikad pri nisam uradila odgovarajući samopregled do*ki niti sam znala kako – zaključila je Ema. (objektiv.rs)