Devojka došla “PIJANA” na posao, pa otkrila strašnu istinu: Oseća da joj um NAPUŠTA telo, za to nema leka

Ispovijesti

Devojka došla “PIJANA” na posao, pa otkrila strašnu istinu: Oseća da joj um NAPUŠTA telo, za to nema leka

Eni nije mogla da veruje kada je dobila dijagnozu, a sada ne sme da vozi i kupa se u kadi

Ženi iz Velike Britanije dijagnostikovan je doživotni poremećaj nakon što se na poslu pojavila “pijana” i čudno se osećala.

Eni Njukomen (22) je zabrinuta koleginica odvezla u Hitnu pomoć, jer je odmah primetila da nešto ozbilno nije u redu sa njom.

Sledećeg dana ona je kontaktirala svog lekara opšte prakse koji ju je uputio kod neurologa krajem marta.

Eni je rekla za Liverpul eho:

– Na poslu sam se stalno osećala čudno, imala sam mnogo deža vu raznih iskustava. Osećala bih se kao da sam sve zaboravila. Bila bih u bolničkom odeljenju i onda odlazila u kancelariju, ali bih zaboravila zašto sam išla tamo, ili šta sam radila – kazala je devojka, koja je inače logoped, za Liverpul eho.

Ona dodaje da nije bila pod nekim stresom, mada priznaje da njen posao ponekad može biti stresan.

– Odvedena sam u Hitnu pomoć tog dana jer je jedan od mojih kolega znao da se nešto dešava. Rekli su da izgleda kao da prikrivam pijanstvo, tako sam im delovala.

Nakon pregleda kod lekara opšte prakse, Eni je podvrgnuta nizu testova uključujući krvnu sliku i EKG. Rezultati su bili dobri, ali Eni je i dalje povremeno osećala svoje simptome.

Jednom se osećala jako loše, pa je odmah nazvala kliniku i objasnila da je imala zakazan test za kraj marta, ali je osećala da ne može više da čeka.

Izašli su joj u susret i pristali da je prime sledećeg dana, pa je objasnila neurologu svoje simptome.

– Nisam mogla da govorim nakon što su se desile epizode ​​i mozak bi mi bio zamagljen. Okrenuo se i rekao mi da imam epilepsiju. Bila sam šokirana, mislio sam da je epilepsija nešto što možeš da dobiješ samo kada si dete i onda odrasteš sa njom. Nisam mislila da to može da se pojaviti u kod odraslih. Rekao mi je da se može dobiti u bilo kom uzrastu – objasnila je Eni.

Njoj su zatim oduzeli vozačku dozvoli i rekli joj da ne može da ide na plivanje bez spasioca, niti da se kupa u kadi.

– Tada sam imala oko dva ili tri napada dnevno, u periodu od tri nedelje – rekla je devojka i požalila se kako je izgubila samostalnost.

Dobila je terapiju pa je broj napada opao na dva do tri nedeljno.

– Telo mi se trza, to nije napad sa padanjem na pod. Oči mi trepere, potpuno se gasim, i kao da izlazim iz sobe. I dalje sam svesna, ali moj um nije tu – opisala je ona kako izgledaju napadi. (objektiv.rs)