JEFTIN I JEDNOSTAVAN NAPITAK KOJI ČISTI CRIJEVA ZA MJESEC DANA: Dvije namirnice su ključne da biste se osjećali preporođeno

Zdravlje

JEFTIN I JEDNOSTAVAN NAPITAK KOJI ČISTI CRIJEVA ZA MJESEC DANA: Dvije namirnice su ključne da biste se osjećali preporođeno

Usljed svakodnevnog stresa i užurbanog načina života mnogi ljudi imaju problem sa probavom, ali jednostavan napitak može vam pomoći da se riješite ovih tegoba.

Probleme sa probavom stvara i loša ishrana, koja u kombinaciji sa dugim sedenjem i nedovoljnom fižičkom aktivnošću izuzetno loše djeluje na naša crijeva.

Dugoročno ignorisanje ovih tegoba može rezultirati zatvorom stolice, glavoboljom i hroničnim umorom, ali i ulceroznim kolitisom i drugim hroničnim bolestima crijeva.

Zbog toga je važno redovno čistiti organizam od toksina, a jednostavan i najvažnije – prirodan napitak, koji možete spremiti u vašoj kuhinji, brz je i jeftin način da to uradite.

Dvije namirnice su ključne – mrkva i cvekla.

Potrebno vam je: pola kilograma mrkve, pola kilograma sirove cvekle, suhe kajsije, suho grožđe i med.

Pola kilograma svježe mrkve i pola kilograma sirove cvekle sitno iseckajte i stavite u lonac. Prelijte kipućom vodom tako da ona bude dva prsta iznad povrća, a zatim dodajte po jednu šaku sjeckanih suhih kajsija i suhog grožđa.

Stavite lonac na vatru i pričekajte da voda počne da vri, a zatim skinite lonac s vatre. Dodajte jednu kašiku meda i ostavite da odstoji poklopljeno 12 sati na hladnom mjestu.

Zatim procijedite i pijte po pola čaše tri puta dnevno.

Napitak čuvajte u frižideru.

Za potpuni efekat čišćenja crijeva ovaj napitak trebalo bi piti mjesec dana (novi.ba)