Lice mu 10 godina bilo haotično i CRVENO: Nije znao šta da radi, padao u depresiju, a onda se desilo ČUDO

Ispovijesti

Lice mu 10 godina bilo haotično i CRVENO: Nije znao šta da radi, padao u depresiju, a onda se desilo ČUDO

Imao je problem gotovo sa svim stvarima od kozmetike

Lice velškog novinara Vila Hejvorda razbistrilo se nakon što je otkrio da je svakodnevno izložen stvarima na koje je alergičan.

Koža mu je inače bila živa noćna mora poslednjih 10 godina – perutala se i jarko crvenila. Zbog toga se Vil godinama borio sa samopouzdanjem i samopoštovanjem ne znajući u čemu je problem.

To bi ga i te kakopeklo, a pečenje bi završilo u crvenom, ogrebotom osipu koji nijedna količina hidratantne kreme ili tretmana kože ne bi mogla da reši. Sada je odlučio da podeli svoju ispovest, kako bi pomogao drugima.

– Sve je počelo pre 10-ak godina. Dobio bih osećaj pečenja na licu, što bi za nekoliko sati rezultiralo užasnim crvenim mrljama na mojim obrazima i nosu. Ponekad bih takođe dobio osip na vratu i bradi. Probao sam sve vrste hidratantne kreme, ali ništa se nije događalo. Čak sam se mazao kremom za sunčanje svaki put kada bih izašao iz kuće – naveo je Vil.

Pre četiri godine dermatolog mu je dijagnostikovao rozaceu, koja uzrokuje crvenilo ili crvenilo i vidljive krvne sudove na licu. Dao mu je kremu i rekao da smanji unos kofeiona, ali ni to nije pomoglo.

Zatim mu je dermatolog dijagnostikovao i seboroični dermatitis – stanje koje često imaju i ljudi sa rozaceom.

U međuvremenu je Vil radio od kuće i tada mu se stanje poboljšalo. Međutim, kada se vratio na posao, ponovo mu se vratilo crvenilo i svi problemi.

Ispostavilo se zapravo da je alergičan na dve stvari: metilizotiazolinon (nazovimo ovu hemikaliju) i 2-brom-2-nitropropan-1,3-diol (nazovimo ovu hemikaliju dva).

Ovim hemikalijama bio je izložen koristeći sapune, gelove za tuširanje, šampone i kreme za sunčanje u kojima se sve ovo koristi kao konzervans.

Nije mu preostalo ništa drugo nego da ode kući i pobaca sve ove proizvoda i od tada kao da se preporodio.

Još jednom mu se potom pojavilo crvenilo na poslu, ali ispostavilo se da je od automatskog osveživača vazduha.

Problem je rešio, a takođe je povratio i izgubljeno samopouzdanje. (objektiv.rs)