OBUKLA JE MOKRE ČARAPE I LEGLA U KREVET: Evo šta joj se ujutro desilo! OVO VRIJEDI PROBATI

Zdravlje

OBUKLA JE MOKRE ČARAPE I LEGLA U KREVET: Evo šta joj se ujutro desilo! OVO VRIJEDI PROBATI

Kada je imuni sistem ojačan do maksimuma, organizam je teško podložan virusima, ali i ozbiljnijim oboljenjima.

Posebno bi trebalo da se čuvate u sezoni prehlada i tokom promenljivog vremena, koje koristi ovaj osetljivi trenutak da oslabi prirodni mehanizam odbrane vašeg tijela. Ukoliko ste ipak podlegli prehladi, prvi savjet svakog ljekara jeste da se dobro odmorite i naspavate, kao i da unosite dosta tečnosti, a univerzalni lijek za prehladu koji bi svima pomogao još uvijek ne postoji.

Tu je i stara dobra terapija domaćom supom i čajevima, koja okrepljuje organizam i pomaže mu da se izlječi. Ipak, tu je još jedan trik za koji do sada možda niste ni čuli. Možda vam zvuči ludo, ali Njemci je koriste već dugi niz godina i tvrde da dosta pomaže.

Ova metoda poboljšava cirkulaciju, otklanja nesanicu, ali i liječi simptome gripa i prehlade bolje nego hiljadu tableta! Takođe, ovaj način liječenja smiruje groznicu, jer zapravo grije tijelo. Suština ove njemačke metode jeste dobra cirkulacija – što je protok krvi veći, šanse da se razbolite su sve manje.

Violeta iz Beograda je na društvenim mrežama podjelila savjet.

Sve što treba da uradite jeste da pred spavanja zagrejete stopala u toploj vodi, a potom potopite par tankih, pamučnih čarapa u hladnu vodu. Iscjedite višak vode iz čarapa, obujte ih i odmah lezite. Preko mokrih obujte vunene čarape i mirno spavajte. Ujutro ćete primetiti da su mokre čarape sada suvhe, a da se vi osjećate mnogo bolje, kao i da ste spavali bolje i mirnije nego inače. (novi.ba)