Sonja je smršala 70 kilograma i preko noći OSLEPELA: Onda je zbog loše NAVIKE doživela novu katastrofu

Svijet

Sonja je smršala 70 kilograma i preko noći OSLEPELA: Onda je zbog loše NAVIKE doživela novu katastrofu

Jedna 54-godišnja žena iz Velike Britanije je preko noći skoro potpuno izgubila vid nakon duge borbe da smrša, ali i dalje pokušava da živi punim plućima, piše Miror.

Sonja Dosvel, službenica na sudu, naporno je pokušavala da skine čak polovinu svoje težine nakon što je dostigla 133 kilograma i bila uznemirena svojim odrazom u ogledalu.

Stanovnica Londona je konačno uspela da smrša na 63 kilograma, sa indeksom telesne mase od 26.

Međutim, njeni napori sada deluju uzaludno jer ubrzo nakon tog spektakularnog uspeha oslepela. Zatim se ponovo ugojila jer nije mogla sama da kuva, pa je jela grickalice i gotovu hranu.

Žena, koja je inače patila od problema sa vidom i morala da nabavlja sve veće dioptrije zbog glaukoma i katarakte, se jedne noći probudila slepa.

– Otišla sam u krevet sa vidom, a probudila se potpuno slepa na levo oko. Pošto jako slabo vidim na desno oko, nisam mogla da obavljam svakodnevne poslove – ispričala je ona za Miror.

Pošto živi sama, morala je da se osloni na gotovu, ili uličnu hranu, a po ceo dan je jela grickalice.

– Tome nije bilo kraja. Samo bih grickala od jutra do mraka. Pomfrit, keksi, sendviči. Bilo šta što sam mogla da kupim i pojedem. Nisam mogla ni da vidim kalorije na poleđini pakovanja. Na povratku kući sa posla svratila bih po pomfrit i pojela ga kod kuće uz pecivo sa sirom i lukom – kazala je ona.

Dodaje da je bila u mnogim grupama za podršku slepim i slabovidim ljudima, gde ima dosta osoba sa viškom kilograma.

Ipak, Sonja nikada nije dozvolila da je invaliditet sputava u drugim delovima njenog života i sada je odlučna da ponovo nauči kako da kuva.

Pored toga što se zdravije hrani, počela je da pešači šest milja dnevno (9,65 kilometara), prestala je da jede posle 19 časova i ponovo naučila da koristi neke od kuhinjskih alata – uključujući blender i tiganj. (objektiv.rs)