Mama podijelila: ‘Uz četvero djece, posao i psa i dalje sve stignem napraviti, evo kako’

Ispovijesti

Mama podijelila: ‘Uz četvero djece, posao i psa i dalje sve stignem napraviti, evo kako’

Kad imate četvero djece, naučite više vjerovati svojim instinktima i sigurniji ste u sebe kao roditelja, pa puno manje vremena provedete čineći pogreške kao s prvim, kaže

Britanka Liz iz Birminghama majka je četvero djece u dobi od deset godina do nepune godine, no usprkos životu u šestočlanoj obitelji i poslu na pola radnog vremena, uvijek, kaže, iz kuće uspijeva izaći na vrijeme i nikad ne kasni – a za sve kojima to zvuči nestvarno podijelila je i nekoliko savjeta. Život njene obitelji odvija se, kaže, ubrzanim tempom – ona i suprug ujutro rade, dvoje starije djece je u školi, a dvoje mlađe u vrtiću.

Slobodno vrijeme poslije podne obično, kaže, provode igrajući razne obiteljske igre ili jednostavno družeći se kući i u vrtu.

– Vrijeme kad sam doma nastojim posvetiti djeci i kućanskim poslovima poput pranja rublja kojeg kod nas uvijek ima puna košara – kaže, a tek je vikend ‘pravo vrijeme za obiteljske aktivnosti’. – Kad imate četvero djece, naučite više vjerovati svojim instinktima i sigurniji ste u sebe kao roditelja, pa puno manje vremena provedete čineći pogreške koje se događaju na početku – rekla je. piše “Vecernji”

Najvažnije je, objasnila je za The Sun, svako svoje dijete prihvatiti kao pojedinca s vlastitim karakterom i potrebama i što više uživati u ono malo vremena što s djecom provedemo kvalitetno. A da bi svima barem malo u tome pomogla, ova je mama podijelila svoj popis stvari za koje se kune da joj olakšavaju život: Instalirajte si obiteljski kalendar koji omogućava da uvijek znate tko gdje i kada treba biti. Na kraju svakog dana pospremite dječje igračke – za što će vam trebati otprilike 15 minuta.

Kupujte online – jer to uvelike olakšava život i štedi vrijeme. Unaprijed planirajte obroke – da je za svakog spremljeno nešto što voli, a da se dio može zamrznuti.

Ako imate više djece, neka svako dijete ima ‘svoju boju’ – tako na prvi pogled znate čija je bočica, čaša, kutija za ručak ili četkice za zube, objasnila je ova super organizirana mama. (haber.ba)