Molila komšije da joj pomognu jer je muž maltretira: Poslije ove večeri ništa u kraju više nije bilo isto

Svijet

Molila komšije da joj pomognu jer je muž maltretira: Poslije ove večeri ništa u kraju više nije bilo isto

Tijelo Vanese Rodrigez da Silve (31) pronađeno je spaljeno u đubretarskoj kesi tri dana nakon što je molila komšije da joj pomognu jer je muž konstantno tuče, napada i maltretira.

Tijelo je pronađeno u dvorištu farme u Novo Planaltu, u brazilskom okrugu Gojaš.

Nesrećna žena, majka dvoje djece, nestala je a pošto se pet dana nikom nije javljala, zabrinuta porodica je obavijestila policiju, prenosi G1.

Muž nestale Vanese uhapšen je zbog posjedovanja vatrenog oružja i municije, ali je pušten nakon plaćene kaucije.

Tek kada su otkrili tijelo nekoliko dana kasnije, proglasili su ga za glavnog osumnjičenog, ali on je u međuvremenu pobjegao bez traga i od tada je u bjekstvu.

Tijelo žene identifikovala je sestra Ženilva Rodrigez da Silva.

– Spalio ju je i ostatke stavio u dvije đubretarske kese. Išli smo tamo i ranije da je tražimo, ali nismo ni pomislili da bi tu mogla da bude, sve dok policija detaljnije nije istražila to područje – navela je Ženilva, koja je dodala da su Vanesa i suprug 15 godina bili u braku i da im je odnos problematičan.

– Oduvijek je bio čudan, tvrdoglav i prijeke naravi. Volio je da juri žene, ali je zato bio strašno ljubomoran na Vanesu. Čak je bio ljubomoran i na njene rođake – dodala je Ženilva Rodrigez.

Dvoje djece od 5 i 11 godina, koja su ostala bez majke, trenutno borave sa bakom koja ih čuva dok se ne riješi ovaj slučaj u potpunosti, prenosi “Objektiv“.  (haber.ba)