Nazvali svoju bebu po mrtvorođenčetu prijatelja, pa dobili HLADAN odgovor: Sada ih prozivaju po mrežama

Ispovijesti

Nazvali svoju bebu po mrtvorođenčetu prijatelja, pa dobili HLADAN odgovor: Sada ih prozivaju po mrežama

Jedan korisnik Redita podelio je svoje iskustvo, ali mu se odgovori verovatno nisu svideli

Smišljanje imena za bebu ponekad nije tako lako kako se čini. Gotovo svi parovi imaju neka imena koja izbegavaju, bila to imena bivših partnera, serijskih ubica, antipatičnog komšije ili nasilnog deteta koje pamte iz školskih dana.

Jedan korisnik Redita podelio je svoje iskustvo, a drugi su korisnici izrazili su svoje stavove na temu.

– Moj prijatelj iz detinjstva doživeo je tragediju pre dve godine, dete mu se rodilo mrtvo. Bio je to šok za sve nas i iskreno smo tugovali sa njim. Održali su detetu i mali pogreb. Nakon nekoliko meseci koje su proveli u tugovanju, ponovno smo počeli da provodimo vreme zajedno i činilo se da su prihvatili svoj gubitak – napisao je muškarac u svojoj objavi.

Čovek je dalje dodao da je njegova žena pre nekoliko meseci rodila dete i da su mu dali ime vrlo slično imenu koje je njegov prijatelj dao svom mrtvorođenom detetu.

– Slično je kao što su slična imena “Majkl” i “Majk”- napisao je, ne želeći da podeli pravo ime, i rekao da je njegov sin Majkl u ovom scenariju.

Par je pre rođenja dugo razgovarao o imenu i oboje su se složili da se njihovo ime dovoljno razlikuje i da će ožalošćeni roditelji to sasvim dobro prihvatiti. Ipak, nisu ih pitali o tome, samo su pretpostavili da će sve biti u redu.

Međutim, prevarili su se u proceni.

– Jasno je da smo pogrešno procijenili. Pri prvom razgovoru nakon poroda odmah su upitali kako smo došli na ideju za to ime. Shvatio sam namjeru iza pitanja, ali sam ga odlučio zanemariti jer nisam htio povezivati našu sreću s njihovom tragedijom u istoj rečenici – nastavio je muškarac.

Par im je čestitao, ali ih je očito uznemirilo ime bebe. Novi tata poslao im je poruku i pozvao ih da upoznaju njihovu bebu, ali nije dobio odgovor. Pokušao je da ih nazove, ali nisu se javili.

– Nedelje su prošle, a ja sam iznenada dobio poruku u kojoj je jasno bilo objašnjeno koliko su razočarani našim odabirom imena i što nismo uzeli u obzir njihova osećanja – rekao je.

Muškarac se izvinio što je pogrešno procenio situaciju i od tada se nije čuo sa svojim prijateljem iz detinjstva. Zanima ga je li zaista toliko pogrešio što je svoju bebu nazvao dužom verzijom imena njihove preminule bebe.

Korosnici Redita složili su se da su novi roditelji prešli granicu svojim postupkom.

– Možete nazvati svoje dete kako želite, ali ako mislite da su Majkl i Majk dovoljno različita imena da to ne bi uticalo na vaše prijatelje… Vi ste zbilja nerealni – komentarisala je jedna osoba.

– Majkl i Majk nisu čak ni različita imena, to su alternativne verzije istog imena. Nadam se da se radi samo o lošem primeru, ali ako se doslovno radi o istom imenu, a pretvarate se da ne, onda to čini celu stvar još gorom – dodala je druga.

– Dakle, ti i tvoja žena ste o tome razgovarali samo između vas dvoje. Niste uopštee razgovarali sa njima? – oglasila se treća osoba. (objektiv.rs)