ZA ŽENE STARIJE OD 50 GODINA: Ovi trikovi će vas podmladiti – KOŽA ĆE VAM BLISTATI

Zanimljivosti

ZA ŽENE STARIJE OD 50 GODINA: Ovi trikovi će vas podmladiti – KOŽA ĆE VAM BLISTATI

Nekoliko jednostavnih koraka je sve što vam je potrebno da njegujete svoju kožu dok starite. Ovi savjeti za prirodnu ljepotu mogu vam pomoći da počnete.

Nekoliko finih linija oko usana, sede vlasi, nagoveštaj sivog tena… Sve su to normalne promjene starenja koje su neizbježne.

Ali sa proizvodima za podmlađivanje kože, tretmanima lica koji ne uključuju operaciju i proizvodima za njegu kose, možemo da poboljšamo prirodnu ljepotu. Postoji mnogo opcija za žene starije od 50 godina koje žele da se neguju i izgledaju mlađe.

Koža i kosa i efekti starosti

Vrijeme na suncu, pušenje, dijeta i genetika imaju efekte koji postaju očigledni na vašoj koži kako starite. Stres, gravitacija i gojaznost takođe utiču na izgled kože. A kako starite, vaša koža ne proizvodi nove ćelije tako brzo kao nekada. Tako postepeno postaje manje elastična i sklona sušenju. Nešto slično se dešava sa ćelijama koje vašoj kosi daju boju. Pigmentne ćelije kose postaju manje efikasne u obnavljanju, što čini kosu sedom.

Savjet

1. Ako pušite, prestanite. Istraživanja pokazuju da pušenje prerano stari vašu kožu.
2. Klonite se sunca između 10 i 14 časova, jer su sunčevi zraci su tada najjači. Ako morate da budete napolju, nosite zaštitnu kapu, košulju dugih rukava, pantalone i naočare za sunce. Pjege, staračke pjege i mrlja na tenu povezani su sa izlaganjem suncu.
3. Umirite suhu kožu, koristite hidratantne sapune i losione. Obratite se svom ljekaru ako i dalje imate problema.
4. Jedite ispravno i hidrirajte se. Dobra ishrana pomaže tijelu da popravi kožu. Pijenje puno vode pomaže hidrataciji kože iznutra.
5. Probajte proizvode protiv starenja. Ako imate više od 50 godina, kreme i losioni bez recepta mogu vam pomoći da poboljšate prirodnu ljepotu podmlađivanjem kože. (novi.ba)