DETOKS ORGANIZMA ZA LAKŠE TOPLJENE MASTI: Prirodni napitak za čišćenje jetre

Zdravlje

DETOKS ORGANIZMA ZA LAKŠE TOPLJENE MASTI: Prirodni napitak za čišćenje jetre

Jetra sagorjeva najviše masti

Ovaj organ pretvara višak masti u ishrani u holesterol, a zatim u žuč koja se izlučuje kroz crijeva. Višak masti iz hrane akumulira se u ćelijama jetre i u njima se taloži. Metabolički procesi se usporavaju, težina se povećava.

Nastaje začarani krug. Oštećene ćelije jetre ne mogu pravilno regulisati metaboličke procese. Kao rezultat, hranljive materije se pretvaraju u masti. Jetra skladišti masne ćelije umjesto da ih uništava. I to uglavnom u trbušnoj duplji i u stomaku.

Mlečni čičak

Mlečni čičak je jedinstveni biljni hepatoprotektor. Ovo je prva domaća biljka za čišćenje jetre. Korisne supstance iz semena čička štite ćelije jetre i pospješuju njihov oporavak.

Da biste napravili piće, biće vam potrebno 30 g mljevenog semena. Prelijte ih 0,5 litara hladne vode i kuvajte dok zapremina ne bude prepolovljena. Procijedite i 2 kašike ovog čaja razblažite sa 200 ml tople vode. Popijte piće pre spavanja.

Ovas

Počnite da pripremate piće ujutro. U 200 ml ključale vode sipajte 1 kašiku ovsa. Uveče, procedite čaj i dodajte joj 1 kašičicu cimeta i 1/3 kašičice kurkume. Podelite piće u dve doze: prva 30 minuta pre večere, druga 30 minuta prije spavanja.

Đumbir

Dodajte 1/3 kašičice izrendanog koren đumbira u 250 ml tople vode, 1 kašičicu sveže isceđenog limunovog soka i 1 kašičicu meda. Pustite da se kuha 15 minuta i pijte sat vremena prije spavanja. Ukoliko patite od povećanog pritiska, ne možete piti ovo piće.

Cvekla

Oljuštite 4 cvekle i isijecite na velike kocke. Nalijte 2 litra hladne vode. Kuvajte dok se zapremina ne smanji za 3 puta. Procediti rezultujući čaj ii uzimati 3/4 šolje prije spavanja.

Biljni miks

U jednakim dijelovima pomiješajte ljekovito bilje: kamilicu, kantarion, brezove pupoljke i cvjetove pjeskovitog smilja. Na 1 kašiku ovog miksa sipajte 500 ml vode i ostavite u termosu jedan dan. Uzmite dobijeno piće 1 čašu prije spavanja.

Jetra je glavni filter našeg tijela. Da biste se rešili masnog stomaka, vrijedi piti čajeve koji stimulišu proces sagorjevanja masnih ćelija.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)