Rosa lažirala trudnoću, pa na podmukao način NAPAKOSTILA drugarici Mariji: Jedan DETALJ ju je odao

Svijet

Rosa lažirala trudnoću, pa na podmukao način NAPAKOSTILA drugarici Mariji: Jedan DETALJ ju je odao

Stanovnike predgrađa Bunenos Ajresa uznemirila je vest o krađi bebe stare jedva deset dana. Ubrzo se saznalo da je žena koja ga je ukrala mališana, bila prijateljica Marije Ester, majke malog dečaka.

Ona je, naime, lažirala trudnoću i počinila zločin kako bi prikrila sopstvenu laž.

Sve se dogodilo u jutarnjim časovima kada je Marija ustala da doji malog Amadea, svoje četvrto dete koje je rodila pre deset dana.

Pošto ga nije našla, prvo je pomislila da se njena druga deca šale sa njom, ali kada im je rekla da vrate bebu, deca su se iznenadila i zaista nisu znala o čemu im majka govori.

Tada je Marija shvatila da joj je beba nestala i da ju je neko očigledno ukrao na spavanju.

Drama, srećom, nije dugo trajala, a rasplet je počeo zahvaljujući beloj kapici sa zelenim tačkama koju je mali dečak imao.

Slučajni prolaznik je video bebu u naručju druge žene i opomenuo je da je detetu pala kapa sa glave.

Njen odgovor je, međutim, izazvao sumnju.

– Nema veze, idem u bolnicu – rekla je žena i u tom momentu otrčala.

Međutim, komšiji se činilo da je prepoznao malog dečaka, pa je obavestio majku Mariju Ester kako bi je upitao da li je sve u redu sa njenim detetom, pošto je na ulici video ženu i dete koje neodoljivo liči na Amadea.

Marija je odmah obavestila policiju, a beba je posle četiri sata pronađena u kući brata osumnjičene.

Ispostavilo se da je Marijam dotičnu ženu koja se pravila da je trudna i želela da podmetne bebu, poznavala skoro 16 godina.

Žena je najpre negirala šta je počinila i pravila se “naivna pred policijom”, sve dok neimenovana osoba koja je bila sa njim nije uzviknula pred svima: “Rosita, reci istinu”, prenosi argentinski Clarin.

Srećom, beba nosim što je bila prljava, nije pretrpela ozbiljnije povrede i vraćena je majci, dok je poznanica uhapšena.

Dečakova majka je rekla da je Rosa, njena drugarica, sve isplanirala. Ispričala je da se dugo nisu videle i da ju je posetila malo pre nego što je trebalo da se porodi.

– U policijskoj stanici su mi rekli da me prati već duže vreme. Pojavila se posle mnogo godina u mojoj kući kada sam bila u sedmom mesecu trudnoće i vratila se u osmom da me tobože zamoli za neku uslugu. Izgleda da je samo htela da ispipa teren i već tada je planirala da mi ukrade bebu pošto je lažirala sopstvenu trudnoću – objasnila je Marija. (objektiv.rs)