Tragedija u Blagaju, trogodišnji dječak upao u rijeku Bunu i utopio se!

Svijet

Tragedija u Blagaju, trogodišnji dječak upao u rijeku Bunu i utopio se!

U Blagaju se utopio trogogodišnji dječak, a nesreća se desila nakon što je upao u rijeku Bunu.

Ovu informaciju je potvrdio portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić. Istakao je da je policiji nesreća prijavljena u 17 sati.

Prema svjedočenjima mještana, nakon što je dijete izvučeno iz vode, pokušala se izvršiti reanimacija.

– Cijeli dan smo imali veliku gužvu i baš tada bašta je bila skoro prazna, a mi smo se svi raštrkali da raspremimo i očistimo baštu. Djeca su se, valjda, igrala i trčkarala, a u jednom trenutku je njegova majka počela vikati da ga nema. Svi smo ga počeli tražiti, nema ćoška gdje nismo zavirili, alarmirali komšije, prolaznike, ali niko ga nije vidio.

Više i ne znam šta je sve bilo, znam da se cijeli Blagaj digao na noge da ga traži… Jedan komšija je ronio, stigli su momci s kajacima… Gluho bilo, ne dao Bog nikome – ispričala je jedna od uposlenica restorana za Avaz.

Slično je kazala mještanka koja radi u suvenirnici prekoputa. Noge su joj se, kaže, odsjekle od šoka. Niko nije slutio na najgore.

– Sve smo se nadali naći će ga… Neko je javio da su ga našli, skoro kilometar nizvodno odavde, nešto ga je zaustavilo. Ispod Ćuprije, na lokalitetu Mejtef… Četrdeset minuta su ga oživljavali – kroz suze je ispričala ova mještanka. (ekskluziva.ba)