KAKO SE PRAVI MASKA ZA BRŽI RAST KOSE: Ovo je GLAVNI SASTOJAK, a maska je toliko jaka da se stavlja samo jednom mjesečno

Zanimljivosti

KAKO SE PRAVI MASKA ZA BRŽI RAST KOSE: Ovo je GLAVNI SASTOJAK, a maska je toliko jaka da se stavlja samo jednom mjesečno

Kako da kosa brže raste, bude sjajnija i bujnija? Žene iz Azije, poznate po liijepoj kosi, decenijama koriste ovaj trik – masku od pirinča.

Čuli ste za pirinčanu vodu za rast kose, a sada isprobajte ovu masku bogatu proteinima i drugim blagotvornim supstancama, kažu da je toliko jaka da se stavlja samo jednom u mjesec dana!

Glavni sastojak je jeftin i lako dostupan, u pitanju je pirinač, a dodaju mu se samo još tri stvari. Evo kako se pravi maska od pirinča za brži rast kose!

Potrebno je:

100 grama pirinča
Tri kašike aloe vera gela
Neutralno ulje (maslinovo, kokosovo…)
Med

Priprema:

Skuvajte pirinač u maloj količini vode, a zatim ga zajedno sa vodom stavite u blender. Dodajte sve ostale sastojke i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Nanesite masku od korena, dobro utrljavajući u kožu glave, pa do vrhova kose. Umotajte kosu u stari peškir i ostavite da stoji što duže, najbolje preko noći.

Ujutru operite kosu blagim šamponom i obavezno isperite hladnom vodom, tako će kosa biti još sjajnija.

Pirinač sadrži insitol, supstancu koja prodire duboko u oštećene vlasi, aloe vera hidrira a ulje će omogućiti da se svi ti dragocjeeni sastojci što duže zadrže u kosi. (novi.ba)