Zamalo da UBIJE suprugu tokom odnosa: Njena REAKCIJA je bila jeziva, tako nešto nije očekivala

Svijet

Zamalo da UBIJE suprugu tokom odnosa: Njena REAKCIJA je bila jeziva, tako nešto nije očekivala

Po koži su joj izbile crvene mrlje, počela je jako da se znoji i uhvatila ju je strašna vrtoglavica

Žena je zamalo umrla zbog alergijske reakcije nakon nezaštićenog polnog odnosa sa svojim suprugom, koji je u to vreme pio antibiotik.

Amerikanka (46) iz Baltimora u Merilendu pretrpela je anafilaktički šok samo sat vremena posle snošaja. Po koži su joj izbile crvene mrlje, počela je jako da se znoji i uhvatila ju je strašna vrtoglavica. Kada su joj se simptomi pogoršali, sa izrazitim svrabom kože i prolivom, prebačena je u bolnicu. Lekari su ustanovili da je imala alergijsku reakciju na penicilin, iako im je rekla da nije uzimala nikakav lek ili bilo koju neobičnu hranu tog dana.

Prvo su pretpostavili da pacijentkinja boluje od sepse, jer joj je krvni pritisak bio izrazito nizak. Dali su joj infuziju i antibiotike za suzbijanje sepse. Ipak, naknadni testovi otkrili su da nema infekcije i da je žena zapravo bila u anafilaktičkom šoku – prekomernoj reakciji imunog sistema na materiju koju prepoznaje kao štetnu za telo.

Anafilaktički šok uzrokuje i nagli pad pritiska, a disajni putevi se sužavaju, uzrokujući gušenje, što u nekim slučajevima može biti kobno. Šta se zapravo dogodilo?

Njen suprug u to vreme uzimao nafcilin, oblik penicilina za lečenje upale srčanog mišića.

Njenu reakciju je, uzrokovao “semenski prenos nafcilina”, kako su na kraju zaključili lekari. Odmah su joj dali adrenalin, koji se daje kod anafilaktičkog šoka, jer opušta mišiće oko disajnih puteva u plućima i pomaže da se podigne krvni pritisak.

Ženino stanje se popravilo već sledećeg dana i mogla je da napusti bolnicu. Zabranili su joj s*ks sa suprugom najmanje sedam dana nakon što on popije svoju terapiju antibiotika.

Penicilin, kao i drugi antibiotici, koncentrišu se u spe*mi, a va*ina ih može apsorbovati. Zato lekari sada apeluju na kolege i farmaceute da budu svesni potencijalnih rizika propisivanja tih lekova, pogotovo ljudima čiji partneri imaju alergijske reakcije, prenosi “Independent”. (objektiv.rs)