4 KILOGRAMA ZA MJESEC DANA- SVAKO JUTRO U JOGURT DODAJ KAŠIČICU OVOG ZAČINA: Nevjerovatno jednostavno, topi kilograme

Zdravlje

4 KILOGRAMA ZA MJESEC DANA- SVAKO JUTRO U JOGURT DODAJ KAŠIČICU OVOG ZAČINA: Nevjerovatno jednostavno, topi kilograme

Ljeto se bliži i krajnje je vrijeme da se postaramo za tih par kilograma viška koji su se nakupili u toku zime. Prvih par kilograma obično je najlakše izgubiti, a mi vam sada dajemo recept za to. Riječ je o začinu koji sprečava nadutost, čisti crijeva i za par dana ćete primijetiti da vam je stomak ravniji, piše Srbija Danas.

Kumin začin kao lijek

Kumin je dragocjeno sredstvo za liječenje dijareje, a može vas osloboditi nadutosti i kolika. Na zapadu, on se sada koristi uglavnom u veterinarskoj medicini, kao sredstvo protiv nadimanja, ali i dalje ostaje tradicionalni biljni lek na istoku. Pretpostavlja se da se kumin kao lijek može da poveća laktaciju i smanjuje mučninu u trudnoći.

Pokazalo se da je efikasan u liječenju sindroma karpalnog tunela, kao i dijareje, problema sa varenjem i jutarnje mučnine. Kumin takođe stimuliše apetit. Iako su istraživanja još u toku, rane studije navode da kumin, među brojnim drugim začinima, može imati snažan efekat u prevenciji dijabetesa smanjivanjem mogućnosti nastanka hipoglikemije.

Sam začin kumin ima detoksikacijska i hemopreventivna svojstva. Osim toga, ima blagotvorne antioksidanse kao što su vitamin C i vitamin A u svom hemijskom sastavu, pored esencijalnih ulja.

Kumin i jogurt za mršavljenje

Kumin i jogurt jesu odlična i dobitna kombinacija za mršavljenje. Ova kumin dijeta traje tri mjeseca, a za to vreme, svaki dan treba razmutiti tri grama (malo manje od jedne kašičice) kumina u 140 ml nisko-masnog jogurta. Ovu mješavinu popiti, poželjno na prazan stomak. Ovo je metoda za mršavljenje bez gladovanja, a rezultati su impresivni. Možete izgutiti i do četiri kilograma za mjesec dana.

Da pripremite ljekoviti kumin čaj, sljedite sledeća uputstva:

Sastojci:

1 kašičica kumin semena
250 ml vode za piće

Priprema čaja od kumina:

Uzmite odgovarajući sud i dodajte jednu kašičicu kumin sjemena. Zagrijte malo na niskoj temperaturi oko 5 sekundi, a zatim sipajte 250 ml pijaće vode i pustite da provri. Poslije ključanja, pokrijte čaj i ostavite da odstoji oko 5 minuta. Procijedite kumin čaj i pijte toplo. Prema vašem ukusu, možete dodati med ili prstohvat soli. Kumin čaj se koristi kao lijek prvenstveno kod stomačnih i respiratornih problema.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)