VIDEO JE ŠTA MU RADNICA RADI U PRIVATNOSTI, PA SE PREVRNUO: Koristila je to SVAKODNEVNO (VIDEO)

Svijet

VIDEO JE ŠTA MU RADNICA RADI U PRIVATNOSTI, PA SE PREVRNUO: Koristila je to SVAKODNEVNO (VIDEO)

Snimak jedne devojke na TikToku je izazvao lavinu komentara i negodovanja. Pročitajte o kakvoj se priči radi.

Odnos zaposlenih i njihovih nadređenih često ume da bude izrazito komplikovan i često zavisi od samih karaktera ljudi, ali i od uslova u kojima se posao odvija. Ponekada se desi da nadređeni prekorače svoja ovlašćenja i svojim ponašanjem direktno ugroze privatnost svojih radnika.

Naime, Amerikanka Ebi Gebo ima više od 270.000 pratilaca na društvenoj mreži TikTok, gde uglavnom objavljuje snimke o modi i svakodnevnom životu. Ona je nedavno objavila video u kojem je ispričala istinutu priču o okršaju sa svojim menadžerom. Nadređeni je rešio da se pozabavi bezbebednošću radnika, pa je pretresao njihove torbe i u jednoj od njih pronašao špriceve koji su mu odmah bili sumnjivi.

Tako besan je iz istih stopa krenuo da pozove policiju i odmah zahtevao da se javi osoba kojoj taj ranac pripada. Tu na scenu stupa Ebi, koja mu je rekla da je pretresao njenu tašnu, na šta joj je menadžer odgovorio da je razočaran u nju i da to od nje nije očekivao. Onda je krenuo da je ispituje čije to špriceve krije, pošto mu ne deluje kao da su njeni i zašto ima špriceve u rancu.

Ebi ga je gledala zbunjeno nakon što ju je nadređeni pitao da li se drogira. Ona je u neverici pogledala u njega i odgovorila mu da one čak ni ne izgleda kao neko ko konzumira narkotike, nakon čega je menadžer od nje izričito zahtevao da objasni čemu onda služe špricevi u njenom rancu.

@thegebos

She’s back

♬ BADDIE x KEN – KEN.

Isprepadana devojka mu je rekla da pati od dijabetesa, ali da on to već zna. Šef joj je onda odgovorio kako i njegova nećaka ima dijabetes, ali da ne koristi nikakve igle i špriceve, već da insulin dobija kroz insulinsku pumpu.

U ovom trenutku, Abi je već bila van sebe od besa i nerazumnom menadžeru je morala da objasni da ne mogu baš svi sebi da priušte insulnisku pumpu i da lek koji ih održava u životu moraju sami sebi da ubrizgavaju uz pomoć igle i šprica. On je onda tražio da mu dokaže da zaista boluje od šećerne bolesti i zahtevao je da mu pokaže bočicu insulina.

Devojka mu je odgovorila da ona njemu ne mora ništa da dokazuje, ali mu je radi mira i stišavanja situacije ipak pokazala bočicu sa lekom koji je njoj neophodan. Kada je to video, nadređeni je rešio da smiri strasti, ali ne bez opaske je imala sreće i da će je “držati na oku”. Kako bi opravdao svoje bezobzirno ponašanje, rekao je da sve to čini iz bezbednosnih razloga, da bi se uverio da njegovi zaposleni ne uzimaju narkotike. Ebi je istog dana dala otkaz, a mnogi smatraju da je to uradila sa punim pravom, budući da je nekopreturao po njenim ličnim stvarima bez dozvole i njenog znanja, ali i zbog činenice da je bila diskriminisana zbog svog oboljenja.

@thegebos

Diabetic story time #diabetes #t1d #waitress #storytime #insulin #insulinpimp #job #typeonediabetes #fyp

♬ original sound – Abby Gebo

Ovaj video je do sada pogledalo više od 106.000 ljudi, a komentari koji su preplavili ovaj snimak govore da su mnogi od njih zgroženi ponašanjem menadžera, naročito oni koji pate od iste bolesti. Većina njih je zaključila da je život sa horničnom bolesti težak sam po sebi, a da činjenica da drugi ljudi to odbijaju da shvate i prete vam policijom zato što uzimate lekove od životnog značaja čini ovu situaciju još strašnjom. Osim toga, mnogi su ohrabrili Ebi i rekli joj da je sa punim pravom bezobzirnog šefa mogla da prijavi Službi za pravne i kadrovske poslove.

Ebi ima dijabetes tipa 1, koji joj je dijagnostikovan kada je imala 14 godina. Kaže da je kao tinejdžerka počela često da ide u toalet, da je bila stalno iscrpljena i da je jednom zaspala tokom časova, što joj se nikada ranije nije desilo. Posumnjala je da nešto nije u redu i ubedila je majku da je odvede kod lekara, koji je potom objasnio o kakovom oboljenju se radi. Takođe je dodao da su ti simptomi propratna pojava dijabetesa. Devojka je kao terapiju za kontrolisanje šećera u krvi dobila insulin i to je lek koji joj omogućava iole normalan život, piše portal Bored Panda. Njeni snimci na TikToku umaju za cilj da edukuju i rasveste ljude i objasne im šta znači život sa hroničnim oboljenjem, ali i da im predoče šta znači diskriminacija zbog bolesti. (espreso.co.rs)

@thegebos

What!? #news #diabetes

♬ original sound – Abby Gebo