AKO ŽELITE ZDRAVE DESNI I BIJELE ZUBE: Ovo obavezno treba da imate!

Zdravlje

AKO ŽELITE ZDRAVE DESNI I BIJELE ZUBE: Ovo obavezno treba da imate!

Oduvijek sam bila svjesna važnosti zdravlja zuba.

Kako sam samo zavidila holivudskim ljepoticama na njihovim savršeno bijelim zubima.U želji da moj osmijeh bude blistav kao holivudski, trljala sam zube 3 puta dnevno (nekad i češće) sa tvrdom četkicom i raznoraznim pastama za zube koje su u reklamama obećavale “bijele zube za 3 dana”… Sve to je rezultiralo oštećenjem zubne gleđi i povlačenjem desni i to u tridesetsedmoj godini..

Nedavno sam od stomatologa dobila savjet koji mi je promijenio život. Naime, preporučeno mi je da koristim Philips Sonicare četkicu za zube sa soničnom tehnologijom, koja je odobrena od strane Udruženja parodontologa.

Philips Sonicare četkica za zube uradi 62.000 pokreta u minutu usmjeravajući mikro mjehuriće duboko između zuba i uzduž linije desni, što znači da Philips Sonicare za samo 2 minuta postiže ono što obična četkica ne uspijeva za mjesec dana.

Ono što je meni izuzetno važno je to što je ova četkica za zube izuzetno nježna te spriječava oštećenje zuba i desni.

Bukvalno me naučila osnovama – kako se pravilno peru zubi!

Philips Sonicare posjeduje senzor pritiska koji spriječava oštećenje desni, ravnomjerno raspoređuje četkanje, a ima čak i podsjetnik za zamjenu glave nakon 3 mjeseca korišćenja.

Ono što je izuzetno zanimljivo je što Philips Sonicare posjeduje zvučnu vibraciju koja omogućava visokofrekvetno čišćenje i uklanjanje naslaga sa zuba izvan dosega vlakana Philips Sonicare četkice.

U zavisnosti od modela četkice, Philips Sonicare poseduje 3 različita programa pranja:

Clean – standardni 2 minutni ciklus čišćenja
White – 2,5 min program (2 min standardnog čišćenja i 30 s posebno temeljnog uklanjanja površinskih mrlja koje završava poliranjem)
Gum care – 3 minute čišćenja (2 min standardnog čišćenja i 1 min masaže gingive).

Napredna, klinički dokazana Philips Sonicare tehnologija poboljšava zdravlje desni i zuba na nežan način. Vlakna u obliku dijamanata pružaju 100% bjelje zube za samo nedelju dana.

Ako imate krunice ili fiksne ortodonske aparate – budite bez brige jer Philips Sonicare četkica za zube će ih očistiti detaljno i bez oštećenja.

“Brojne su diskusije koje su prednosti električne četkice u odnosu na one za ručnu upotrebu. Pranje zuba predstavlja vježbu koja zahtjeva upornost i manuelnu spretnost pojedinca. Električnu četkicu Philips Sonicare mogu koristiti sve grupe pacijenata, njeno korišćenje je jednostavno i što je najvažnije učinkovito u eliminaciji zubnog plaka.

Philips Sonicare električnu četkicu za zube bih preopručila zbog izuzetnog jednostavnog korišćenja sa jedne strane, a sa druge – mnogo važnije efikasnog uklanjanja naslaga sa zuba na nježan način što je imperativ u oralnoj higijeni,” navela je dr sci spec Neda Perunović, specijalista parodontologije i oralne medicine.Zahvaljujući Philips Sonicare električnoj četkici za zube ja sam napokon dobila ono o čemu sam maštala: zdrave desni i bijele zube! (novi.ba)