Poslušala savjet i oprala jagode u slanoj vodi: Pogledajte šta je izašlo iz njih…

Zanimljivosti

Poslušala savjet i oprala jagode u slanoj vodi: Pogledajte šta je izašlo iz njih…

Sezona je jagoda, mnogima omiljenog voća, ali nakon ovoga, možda ćete poželeti da nađete novog favorita među voćkama.

Naime, postoji verovanje da je jagode dobro oprati u slanoj vodi jer u njima žive razni pauci ili vrlo sitni insekti. Baš poput većine nas, novinarka Buzzfeeda Krista Tores do sada ih je prala samo u vodi pa je odlučila da se uveri ima li u tome istine.

Napunila je posudu vodom sobne temperature i sirćeta u razmeri 4 prema 1 i malo soli. U taj rastvor stavila je jagode i ostavila da tako stoji 5 minuta.

Beli crvići

Iako nije videla pauke u vodi, kada je pogledala jagode izbliza bila je užasnuta jer su iz njih izlazile male bele bube nalik crvima. Tvrdi da ih je videla na oko šest od osam jagoda koje je stavila u posudu.

Prema LiveStrongu, ispiranje povrća i voća slanom vodom može pomoći u uklanjanju pesticida, a očito i prljavštine i insekata. Beli crvići koje je novinarka videla su potomci sirćetne mušice ploda, jedne vrste vinske mušice. Ženke odlažu svoja jaja u voće koje tek počinje da sazrevati, posebno u borovnice, jagode i maline.

Zapravo, naučnici kažu da svi mi godinama jedemo bube, samo nikada nismo razmišljali o tome niti ih primetili. (zdravljeipriroda.com)