Požar u tvornici kod Bihaća ugašen: “Pola života mi je ovdje i nestaje u plamenu”

Svijet

Požar u tvornici kod Bihaća ugašen: “Pola života mi je ovdje i nestaje u plamenu”

Ova bihaćka firma inače zapošljava više od 50 radnika i do sada je izuzetno uspješno poslavala kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu

Požar u tvornici Austroterm kod Bihaća je ugašen, javlja reporter BHRT-a sa mjesta događaja.

Iz policije Unsko-sanskog kantona kazali su da nema žrtava te da je stanovništvo iz okolnih kuća evakuirano.

Trenutno su u krugu fabrike samo vatrogasne ekipe, a uvođaj će se vršiti nakon što mjesto događaja bude obezbijeđeno.

Ova bihaćka firma inače zapošljava više od 50 radnika i do sada je izuzetno uspješno poslavala kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu.

Glasnogovornik Policije Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović potvrdio je da su svi raspoloživi vatrogasni, policijski i medicinski timovi na terenu.

Građani Bihaća doslovno iz svih dijelova grada mogli vidjeti gusti crni oblak dima, što dovoljno govori i o težini vatrogasne intervencije na mjestu požara.

Uposlenici firme koji su u vrijeme izbijanja požara bili u radnoj smjeni, potvrdili su kako su se svi uspjeli spasiti, odnosno da nema ljudskih žrtava.

“Nas desetak koji smo bili u smjeni, uspjeli smo na vrijeme napustiti proizvodnu halu. Požar je izbio bukvalno u minuti, tako da nismo imali vremena za spašavanje materijalnih stvari. Ne mogu ni opisati kako se osjećam, jer sam 15 godina života i rada ovdje proveo. Tu sam bio od samog početka, doslovno od stvaranja firme. Pola života mi je ovdje i nestaje u plamenu”, riječi su jednog od uposlenika firme Austrotherm. (fokus.ba)