Britanka iznenada osjetila oštar bol, a onda saznala da će uskoro umrijeti!

Svijet

Britanka iznenada osjetila oštar bol, a onda saznala da će uskoro umrijeti!

Britanka Amie Walton nikada ranije nije imala zdravstvenih problema, a onda je osjetila oštar bol u ramenima. Nakon toga je saznala da će uskoro umrijeti.

Bol u ramenima osjetila je u septembru 2020. godine, a njen ljekar je najprije mislio da ima krvni ugrušak. Hitno je prevezena u bolnicu, gdje je otkriveno da ima tumor veličine zrne graška na desnoj strani debelog crijeva, koji se proširio na jetru.

Nažalost, za lijekove izdvaja više od dvije hiljade dolara mjesečno. Išla je na agresivni hemoterapijski tretman, zbog kojeg je postala preosjetljiva na hladnoću. Ne može čak ni dodirnuti ruke svoje djece ako nisu dovoljno tople.

“Bila sam u potpunom šoku kada mi je saopćena dijagnoza. Osjećala sam se izbezumljeno. Sve se dogodilo tako brzo”, kazala je Amie.

Onda je saznala da ima pet tumora na lijevoj strani jetre i 15 na desnoj. Tokom operacije pronađena su još dva tumora i u junu 2021. joj je rečeno da mora ići na još tri ciklusa hemoterapije.

U novembru iste godine obaviještena je da hemoterapija nije uspjela i da će morati na selektivnu internu radioterapiju (SIRT). Ljekari smatraju da neće uspjeti preživjeti.

“Ja sam mlada majka. Ne bi trebalo da dane provodim u bolnici i pitam se koliko mi je još vremena ostalo”, rekla je.

U martu ove godine rečeno joj je da ne može ići na operaciju uklanjanja dijela jetre (recesiju jetre). Dalji testovi su otkrili da ima više od 50 tumora u plućima.

“Najgori se osjećam kada moram propustiti važne trenutke u životima moje djece. Prije nekoliko dana moja kćerka je prvi put učestvovala u priredbi, a ja nisam mogla doći jer sam u bolnici”, zaključila je. (ekskluziva.ba)