PLANIRALA JE SVOJU SAHRANU, KADA SE DESILO ČUDO! Majka dvoje dece suočila se sa smrću i pobedila, a onda je počela da se bavi OVIM

Ispovijesti

PLANIRALA JE SVOJU SAHRANU, KADA SE DESILO ČUDO! Majka dvoje dece suočila se sa smrću i pobedila, a onda je počela da se bavi OVIM

Život Taše Tor-Straten (49) zauvek se promenio kada je doktoru rekla da je pronašla krv u stolici, piše Metro.

Doktor je majku dvoje dece uputio na kolonoskopiju, a nedelju dana kasnije dobila je strašnu vest da ima rak creva koji se proširio na pluća. Tada joj je ponuđeno palijativno zbrinjavanje.

– Bilo je izuzetno šokantno. Bila sam skrhana i neutešna. Nikada mi nije palo na pamet da bi moji simptomi mogli biti posledica raka creva. Bila sam u formi, zdrva i vodila sam računa o ishrani, a nije ni bilo raka u mojoj porodičnoj istoriji. Saznanje da je to bio rak i da ću umreti od toga bilo je skoro previše za podneti – rekla je Taša i dodala:

– Jednostavno nisam mogla da verujem da mi se ovo dešava. Sve vreme sam bila u suzama i imala sam veoma emotivne razgovore sa decom.

Taša se, sa svojom decom, ćerkom Ejmi (17) i sinom Teom (13), preselila kod Rasa, svog verenika, u Ročford, Eseks, tri meseca pre užasne dijagnoze. Radovali su se životu sa svojom velikom porodicom. Njen verenik ima troje dece iz prethodne veze. Taša i Ras su se upoznali preko aplikacije za upoznavanje. Ubrzo nakon što su počeli da žive zajedno, primetila je krv u stolici, ali tome nije pridavala veliki značaj.

– Nisam se zamarala time. Pretpostavljala sam da je to zbog stresa na poslu i roditeljskih briga. Bilo je i drugih simptoma, poput bolova u stomaku pri vežbanju i u donjem delu leđa, ali sam to pripisala preteranom naporu – rekla je Taša.

Do Božića gubitak krvi je postao toliki da je Taša odlučila da to konačno kaže doktoru. Posle daljih pregleda, uključujući CT i MRI, dobila je strašnu vest.

– Ne mogu da opišem kakav je osećaj kada vam neko kaže da imate neizlečivu bolest. Imala sam samo 44 godine. Imala sam decu i novu vezu i odjednom mi je tlo klizilo pod nogama – istakla je ona.

Na sreću, kada je Taša ponovo posetila svog doktora, otkrili su da čvorići na njenim plućima nisu kancerogeni. Tada joj je dijagnostikovan rak trećeg stepena, što znači da je imala pravo na invazivnu operaciju koja bi joj mogla spasiti život.

– Otišla sam na operaciju 28. februara. Issekli su mi deo creva koji je imao rak, a to je bio tumor od oko 35 milimetara, a onda su morali ponovo da mi sastave crevo. Rekli su mi da će možda morati da ugrade stomu, ali to na kraju nisu uradili, pa mi je laknulo – rekla je Taša.

Serija hemoterapija ostavila joj je strašne neželjene efekte, uključujući ekstremni umor, tugu, bol u nervima i negativnu reakciju na sunčevu svetlost i hladnoću. Ipak, lečenje je uspelo, i u avgustu 2017. Taša je pobedila rak. Taša se pridružila grupi za podršku obolelim od raka i promenila karijeru.

– Osećam se neverovatno srećnom što sam još uvek ovde, zbog čega sada radim kao životni trener. Uz savete, pomažem drugim pacijentima sa rakom da shvate da ishrana može da poboljša njihovo zdravlje tokom lečenja – rekla je ona. (kurir.rs)