Radnik iz BiH poginuo na gradilištu u Hrvatskoj

Svijet

Radnik iz BiH poginuo na gradilištu u Hrvatskoj

Do nesreće je došlo u utorak na gradilištu kuće u Orašcu. Tokom izvođenja građevinskih radova 48-godišnji državljanin BiH pao je i od zadobivenih ozljeda umrlo na mjestu događaja

Četrdeset osmogodišnji radnik, državljanin Bosne i Hercegovine, poginuo je u nesreći na gradilištu u naselju Orašac na dubrovačkom području, priopćila je u srijedu Dubrovačko-neretvanska policijska uprava.

Do nesreće je došlo u utorak na gradilištu kuće u Orašcu.

Tokom izvođenja građevinskih radova 48-godišnji državljanin BiH pao je i od zadobivenih ozljeda umrlo na mjestu događaja.

Uviđaj su zajednički obavili zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku, policijski službenici i inspektor zaštite na radu, koji će provesti dalje mjere iz svoje nadležnosti.

Tijelo smrtno stradalog radnika prevezeno je na Odjel patologije dubrovačke bolnice gdje će se obaviti pregled i obdukcija, priopćeno je iz PU dubrovačko-neretvanske.

Prema potvrđenoj informaciji portala TrebinjeLive.info, smrtno je stradao Trebinjac R.Z. (1974.), koji je pao sa skele visine oko pet metara. (fokus.ba)