Devojčicu (9) napala ZVER tokom igranja žmurke: Svu je IZUJEDALA – dete hitno operisano

Svijet

Devojčicu (9) napala ZVER tokom igranja žmurke: Svu je IZUJEDALA – dete hitno operisano

Ona je avionom prebačena u lokalnu bolnicu i podvrgnuta je operaciji koja je trajala nekoliko sati

Devojčica Lili Križanivski (9) bila je u šumi sa dve drugarice na kampovanju u Frutlandu u državi Vašington u SAD, kada ju je, dok se igrala sa drugarima, napala i izujedala puma.

Malena Lili se igrala žmurke i iskočila je iz žbuna u nameri da iznenadi svoje drugare tokom igre, ali je na nju tada nasrnula puma, navodi se u saopštenju Vašingtonskog odeljenja za ribu i divlje životinje.

Lili je avionom prebačena u lokalnu bolnicu i podvrgnuta je operaciji koja je trajala nekoliko sati, zbog povreda gornjeg dela tela i lica koje je zadobila prilikom napada divlje mačke.

Devojčica je u ponedeljak puštena sa odeljenja intenzivne nege i sada je u stabilnom stanju. Njena mama je pohvalila Lili da je bila “veoma hrabra i čvrsta” tokom napadom.

– Impresionirani smo njenom oštroumnošću. Sve se dogodilo brzo. Zahvalni smo što su odrasli u kampu tako brzo reagovali – rekao je kapetan Majk Sprečer iz policije i potvrdio da je mladi mužjak pume ubijen, kao i da su testovi pokazali da nije imao besnilo.

Devojčicin ujak postavio je GoFundMe post kako bi pomogao u finansiranju njenih medicinskih troškova.

– Njeno stanje je stabilno, ali je i dalje intubirana. Molimo se Bogu da se brzo oporavi i da sve prođe kako treba. Pomozite u prikupljanju sredstava kako bismo svi mogli da podržimo i pomognemo njenoj mami Jeleni da brine o svojoj ćerki Lili – izjavio je ujak devojčice, Aleks Mansevič. (objektiv.rs)