Devojku (20) UBILA razmena nežnosti sa dečkom: Trajalo je 10 minuta, a ovaj potez je bio koban

Svijet

Devojku (20) UBILA razmena nežnosti sa dečkom: Trajalo je 10 minuta, a ovaj potez je bio koban

Tužan i neočekivan splet okolonosti rezultat je alergijske rekacije na kikiriki

Kanađanka Mirijam Dukre Lemej (20) je tog kobnog dana bila na žurci u Montrealu sa svojim novim dečkom. Ništa nije slutilo na to da će je poljubac sa njim koštati života.

– Sve je išlo dobro u njenom životu, rekla mi je da se zaljubila. Bio je to prvi put da sam videla svoju ćerku sa takvim sjajem u očima – ispričala je majka ove 20-godišnje devojke.

Tužan i neočekivan splet okolonosti rezultat je alergijske rekacije na kikiriki, a majka devojke sada želi da podigne svest javnosti o toj vrsti opasnosti.

Veza je bila sveža i Mirijam nije stigla da kaže dečku za svoje alergije. Tog dana su nakon žurke otišli do njegove kuće. Dok se ona spremala za krevet on je pojeo sendvič u kojem je bilo putera od kikirikija, a nakon toga je oprao zube.

Nekoliko minuta nakon što ju je poljubio Mirijam je počela da ostaje bez daha. Prema izveštaju iz istrage, nije joj radio inhalator, a kod sebe nije imala lek koji može da joj pomogne u takvim situacijama.

Devojka je pitala svog dečka da li je jeo kikiriki, a on je odmah pozvao Hitnu pomoć. Hitna je stigla za oko osam minuta, ali uprkos naporima lekara, devojka je preminula jer joj je mozak ostao bez kiseonika, piše Independent.

– Uvek je živela normalnim životom, a sa sobom je uvek imala svoj lek i svi su znali za njenu alergiju – ispričala je majka.

Žena je takođe upozorila je druge koji imaju alergije na hranu da uvek nose narukvicu po kojoj će drugi znati da su alergični, kao i lek predviđen za takve situacije. (objektiv.rs)