Devojka (24) ignorisala bol u GRLU, a onda je počeo pravi horor: Porodična TRAGEDIJA preti da se ponovi

Ispovijesti

Devojka (24) ignorisala bol u GRLU, a onda je počeo pravi horor: Porodična TRAGEDIJA preti da se ponovi

Georgina je mislila da ima upalu krajnika, a modrice je pripisivala trapavosti

Georgina Meson (24) je svoje probleme sa gutanjem shvatala kao infekciju jer je prethodno već nekoliko puta imala upalu krajnika. Međutim, nakon što je popila antibiotike, problem sa gutanjem se nastavio i jedva je mogla da otvori usta.

Primljena je u bolnicu u Ist Sariju gde su lekari radili pretrage kako bi otkrili šta nije u redu.

U avgustu dijagnostikovana joj je akutna mijeloična leukemija (APML) nakon nedelju dana u bolnici.

Georgina, koja je izgubila oca Pola (54) od raka kada je imala 15 godina, bila je šokirana vešću i brzo je počela sa lečenjem sledeći dan. Sada je pri kraju svojih osam ciklusa hemoterapije, zahvalna je što je uspela da rano otkrije bolest.

Georgina, koja je radila kao administrativna radnica, iz Horšama u zapadnom Saseksu, rekla je da se osećala jako loše kada su joj rekli da ima rak.

– Samo sam mislila da imam upalu krajnika, nisam imala pojma da je to mnogo ozbiljnije od toga. Morala sam odmah da počnem sa lečenjem. Bilo je zastrašujuće, pogotovo nakon što sam izgubila oca kada sam imala 15 godina. Nikad nisam očekivala da ću dobiti rak sa 24 godine, stvarno sam mislila da imam upalu grla, ali ispalo je mnogo gore – kazala je Georgina.

Simptomi
U julu Georgina je počela da primećuje ​​da je malo smršala, ali nije razmišljala o tome jer je bila srećna što je tokom leta izgubila nekoliko kilograma, ali zabrinjavajuće je bilo to što je takođe otkrila da joj desni lako krvare i da brzo dobija modrice.

– Nikad nisam imala krvarenje iz nosa ili nešto slično, ali odjednom sam ga dobila. Samo sam mislila da su modrice posledica moje nespretnosti – objasnila je.

Nakon što je pomislila da ima upalu krajnika u julu dali su joj antibiotike kako bi raščistili infekciju. Ipak, nakon nekoliko nedelja još uvek nije mogla da gutam i jedva je mogla da otvori usta, navodeći da lekovi koji su joj prepisali, ne deluju. Georgina je kasnije primljena u bolnicu od strane njenog lekara opšte prakse gde su joj napravili još neke nalaze kako bi videli o čemu se radi.

– Počela sam da dobijam ​​grozan crveni osip po celom telu. Lekari su mislili da je to mogla da bude reakcija na antibiotike, ali oni nisu nestali kad sam ih uzela – rekla je Georgina.

Na kraju, nakon biopsije koštane srži, lekari su u avgustu 2021. uspeli da dijagnostikuju Georgini akutnu mijeloidnu leukemiju.

– Nisam baš shvatala šta su rekli. Moja mama Elizabet je bila više uzrujana od mene, ali ja sam jednostavno utihnula – prisetila se.

Georgina je upućena u bolnicu “Rojal Marsden” gde su je poslali na lečenje jedan dan nakon što je primila groznu vest.

– Prvo su mi rekli da imam soj AML-a, koji nije tako redak pa su rekli da mogu da odu kući i započnu hemoterapiju za nedelju dana, ali na putu kući su ju nazvali da joj kažu da su detaljnije istražili nalaze i da treba da počnem te večeri. Samo su mi rekli da imam rak dan pre i odjednom sam počela hemoterapiju. Sve je bilo tako brzo – rekla je.

Lečenje
Georgina je započela lečenje u avgustu i od tada je prošla sedam ciklusa hemoterapije.

– Bilo je jako teško. Od toga sam imala jako jake glavobolje do te mere da sam morala da sedim u potpuno mračnoj sobi sa maskom za oči, ali nedavni rezultati pokazuju da sam gotovo u potpunoj molekularnoj remisiji. Osećam se pozitivnije sada kada prolazim kroz ovo, međutim, bilo je trenutaka u kojima sam mislila da ću da umrem. Samo sam srećna što sam to rano dobila – objasnila je Georgina, piše San. (objektiv.rs)