U saobraćajnoj nesreći smrtno stradao 24-godišnji policajac

Svijet

U saobraćajnoj nesreći smrtno stradao 24-godišnji policajac

Po nalogu kantonalnog tužiteljstva M. P. je priveden i smješten u prostorije za zadržavanje Policijske stanice Livno zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “teška kaznena djela protiv sigurnosti saobraćaja”

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 5. juna, u 18:20 sati u mjestu Lopatice kod Livna, smrtno je stradao vozač motocikla I. M., rođen 1998. godine u Livnu, inače pripadnik Policijske stanice Livno.

Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona 10, u saobraćajnoj nesreći učestvovao je M. P., rođen 1985. godine u Livnu, nastanjen u Lopatincu, Livno, s vozilom Opel Astra i I. M. s motociklom marke Kawasaki.

Po nalogu kantonalnog tužiteljstva M. P. je priveden i smješten u prostorije za zadržavanje Policijske stanice Livno zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “teška kaznena djela protiv sigurnosti saobraćaja”.

Tijelo smrtno stradalog I. M. smješteno je u mrtvačnicu gdje će se obaviti obdukcija.

Automobil i motocikl koji su sudjelovali u nesreći dovezeni su i parkirani u krug Policijske postaje Livno, a daljnji operativni rad u tijeku, naveli su iz županijskog MUP-a. (fokus.ba)