DIJETA SA GROŽĐEM: Drži se 20 dana, skida kilograme, reguliše probavu, a koža je blistavija!

Zdravlje

DIJETA SA GROŽĐEM: Drži se 20 dana, skida kilograme, reguliše probavu, a koža je blistavija!

Ova dijeta pomoći će vam da se riješite suvišnih kilograma, ali i da regulišete probavu.

Crno grožđe puno je kalijuma, mangana, vitamina C, B1 i B6, biljnih vlakana, kalcijuma i gvožđa.

Bijelo grožđe je vrlo slično crnom, ima približno istu energetsku vrijednost, ali je u odnosu na crno grožđe siromašno fenolima i nije toliko bogato kalijumom i kalcijumom.
Grožđe sadrži i jabučnu i vinsku kiselinu, pektine (koji usporavaju resorpciju masti) i tanine, među kojima posebno antocijan, važan za obnavljanje krvi.

Sok od grožđa odličan je za jetru, jer je čisti od toksina, a pomaže i u izbacivanju urinske kiseline iz tijela.Stručnjaci savjetuju da, ako vam zdravlje to dozvoljava, dvadesetak dana držite dijetu s grožđem koja se smatra jednom od najboljih.

Preporučeno je da se jede 1 do najviše 2 kg grožđa, i to prije crnog nego bijelog, jer je zdravije i čisti organizam od toksina.

Ova dijeta pomoći će vam da oslabite, ali će vam i regulisati probavu i apetit, a koža će vam biti svježa i blistavija. Naravno, potrebno je i da ostala hrana koju jedete bude nemasna i lagana.

Takođe, preporučuje se i unos 1 dcl crnog vina dnevno, budući da je ono dobar antioksidans koji štiti srce, povećava nivo estrogena i usporava djelovanje virusa. (novi.ba)