Devojčica (12) ugledala HOROR u komšijskom dvorištu, pa pozvala oca: Usledila je borba za život (VIDEO)

Svijet

Devojčica (12) ugledala HOROR u komšijskom dvorištu, pa pozvala oca: Usledila je borba za život (VIDEO)

Mališana koji je upao u bazen spasile su prisebne komšije

Stanovnik Kanzasa Tom Vesterhaus i njegova ćerka Medoks postali su heroji dana spasivši život 4-godišnjeg dečaka od utapanja u bazenu u dvorištu porodične kuće. Naime, 12-godišnja Medoks je srećom pogledala prema komšijskom dvorištu i ugledala dečaka kako upada u bazen.

Tom je u mladosti prošao kurs za spasioca, reagovao je vrlo brzo i učinio sve da spreči tragediju. Skočio je u bazen i izvukao dečaka, nakon čega je odmah počeo sa davanjem veštačkog disanja i masažom srca.

Dečak, po imenu Ksavijer, koji ima autizam, dva minuta je bio bez svesti, dok je Tom činio sve po pravilima da ga vrati u život. Nakon duga dva minuta dečak je konačno počeo da iskašljava vodu, a malo nakon toga stigla je hitna pomoć koju je u međuvremenu pozvala mala Medoks.

Dečakova majka Aleksis Rigni ovako je izbegla najgoru noćnu moru mnogih roditelja. Dok se odvijala prava drama, ona je bila u kući sa četveromesečnom bebom. Shvatila je da je Ksavijer nestao tek kad je čula sirene Hitne pomoći.

Herojski dvojac otac i ćerka dobili su nagrade za heroje svog kraja (Hometown Hero) zbog pravovremene i hrabre intervencije spasavanja dečakovog života. (objektiv.rs)