Gledao smrti u oči, pa jednim potezom IZNENADIO medveda: Snimak drame iz prvog lica (VIDEO)

Svijet

Gledao smrti u oči, pa jednim potezom IZNENADIO medveda: Snimak drame iz prvog lica (VIDEO)

Bliski susret u šumi mogao je da se završi kobno, ali je čovek ostao priseban i čekao pravi trenutak

Da nije baš pametno fotografisati izbliza zveri u divljini savršeno je demostrirao jedan Kanađanin kada je objavio snimak okršaja sa medvedom.

Na njemu se vidi kako beži od crnog medveda u šumi koristeći specijalni sprej da se odbrani od crnog medveda.

Snimak je prvi objavio na Reditu Kurtis Matvišin. Prema opisu snimka na Jutjubu, incident se dogodio 1. juna u Saskačevanu u Kanadi.

Matvišin je rekao da je fotografisao crnog medveda sa “bezbedne udaljenosti” kada ga je životinja iznenada ugledala. Rekao je da crni medvedi obično beže kada naiđu na osobu u divljini. Ali ovaj se “čudno ponašao”.

– Krenuo je prema meni i pratio me čak i nakon što sam stao, vikao i mahao rukama prema njemu. Srećom, imao sam medveđi sprej i pripremio sam se da ga upotrebim ako medved pojuri na mene – rekao je.

Matvišin je nastavio da se vraća ka svom automobilu dok je okretao kozervu sa sprejom prema životinji. Kada je medved nastavio da ga prati, dobro se namestio i upotrebio sprej.

– Srećom, sprej za medveda je radio kako je dizajniran i oterao je medveda – rekao je on.

Matvišin je potvrdio za Njuzvik da se bliski susret dogodio nadomak jezera Vaskesiu u Nacionalnom parku princa Alberta.

Korisnici interneta su pohvalili Matvišina što je ostao miran u tako opasnoj situaciji.

– Stvarno si dobro to uradio, čoveče. Dobar miran stav, i samo malo prskanja spreja da se prekine susret. Dobar posao – napisao je neko u komentarima.

– Ovo je bilo savršeno izvodeno izbegavanje susreta sa medvedom. Ovaj medved je verovatno bio mladunac koji je bio radoznao ili je želeo da pokaže teritorijalnu dominaciju – napisao je drugi korisnik Jutjuba. (objektiv.rs)